Glòria Pallé i Torres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGlòria Pallé i Torres
Biografia
Naixement25 novembre 1961 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Lleida Modifica el valor a Wikidata
Diputada al Parlament de Catalunya
30 març 1992 – 24 agost 1999

Circumscripció electoral: Lleida

Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica, atleta, advocada Modifica el valor a Wikidata
PartitUnió Democràtica de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Esportatletisme de pista i camp Modifica el valor a Wikidata

Glòria Pallé i Torres (Lleida, 25 de novembre de 1961) és una atleta catalana especialitzada en les curses de mig fons que ha estat internacional i campiona d'Espanya absoluta en nou ocasions.[1][2][3]

També ha seguit una carrera professional dins de la gestió pública i la representació política i, igualment, ha treballat com a professora i exercint la seva professió d'advocada.[1]

Formació[modifica]

És llicenciada en Història Contemporània i Geografia per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. És experta en Lideratge i intel·ligència emocional.

Carrera esportiva[modifica]

Formada a l'Agrupación Deportiva Antorcha, de Lleida, i també al Club Natació Barcelona, fou atleta internacional de mig fons, essent campiona de Catalunya i campiona d'Espanya absoluta diverses vegades, tant en pista coberta com a l'aire lliure, en les proves de 800 ml. i 1500 ml. Va guanyar la medalla de bronze en els 1.500 m en els Jocs Mediterranis i el Campionat Iberoamericà de 1983.[1] Ha estat condecorada amb diversos premis per la seva trajectòria esportiva, i fou distingida amb la medalla de bronze de La Reial Orde del Mèrit Esportiu.

Activitat professional[modifica]

També ha seguit una carrera política i de gestió pública. Fou escollida regidora a l'ajuntament de Balaguer a les eleccions municipals espanyoles de 1987, i diputada a les eleccions al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió entre 1992 i 1999. Durant el seu mandat fou membre de la Comissió de Seguiment dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. Ha estat presidenta del Comitè Executiu Intercomarcal d'Unió Democràtica de Catalunya a les Terres de Lleida (1992-1997) i Directora General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya (2000-2003).[4] A les eleccions municipals espanyoles de 2003 va presentar-se per alcaldessa amb CiU a la ciutat de Balaguer. Ha estat també portaveu del Grup de CiU i vicepresidenta del Patronat de Promoció Econòmica a la Diputació de Lleida.

Ha treballat com a professora en l'ensenyament secundari, a Balaguer, i en el Màster de Direcció i Lideratge i el Màster en Gestió Administrativa a la Universitat de Lleida i ha exercit privadament la seva professió d'advocada a Lleida.[4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Glòria Pallé Torres | enciclopèdia.cat». [Consulta: 4 octubre 2020].
  2. «Estadística. Atletes catalans campions d'Espanya». Federació Catalana d'Atletisme. Arxivat de l'original el 2020-10-11. [Consulta: octubre 2020].
  3. «Historiales de Competiciones Oficiales - Pista Cubierta». Real Federación Española de Atletismo - RFEA. Arxivat de l'original el 2010-12-06. [Consulta: 4 octubre 2020].
  4. 4,0 4,1 «Maria Glòria Pallé i Torres». JNC | Joventut Nacionalista de Catalunya Sabadell. [Consulta: 4 octubre 2020].