Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 29

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 29
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud544 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCervera (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. d'Agramunt, 29 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 40′ 27″ N, 1° 16′ 14″ E / 41.67415°N,1.27051°E / 41.67415; 1.27051
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC45725 Modifica el valor a Wikidata

L'Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 29 és una obra noucentista de Cervera (Segarra) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Situat a la carretera L-303, dominada per la presència de magatzems de diferents especialitats. Edifici entre mitgeres definida per dos cossos horitzontals. El primer correspon a la planta baixa, amb una gran porta de magatzem al centre -que al projecte original havia de ser d'arc rebaixat i que acaba essent de llinda-, una porta més estreta d'accés a l'habitatge i una finestra a la part dreta. El parament d'aquesta planta està configurat per plaques de pedra que li donen una textura encoixinada. El segon cos horitzontal presenta, al seu torn, tres divisions verticals, propiciades bàsicament pel perfil basilical del tester -triangular a la part central i amb replans decreixents als laterals. Les tres obertures -la central amb arc rebaixat- tenen un balcó cadascuna i estan separades a nivell visual per unes falses pilastres d'estuc, el color blanc de les quals destaca amb el fosc arrebossat del parament. A la part central del tester s'hi havia d'obrir, segons el projecte, una finestra octogonal, que finalment es farà tapiada, únicament com a motiu decoratiu.[1]

Referències[modifica]

  1. «Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 29». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 31 maig 2021].