Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 31

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 31
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud543 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCervera (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. d'Agramunt, 31 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 40′ 27″ N, 1° 16′ 14″ E / 41.67423°N,1.27047°E / 41.67423; 1.27047
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC45727 Modifica el valor a Wikidata

L'Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 31 és una obra noucentista de Cervera (Segarra) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Situat a la carretera L-303, dominada per la presència de magatzems de diferents especialitats. Edifici entre mitgeres que presenta una divisió horitzontal en dos cossos. La planta baixa, amb aparell de pedra més o menys tallada i aparellada, presenta tres obertures, dues de les quals estan tapiades -la que seria la porta d'accés al primer pis i la finestra- i només és operativa la del magatzem. Les tres obertures són d'arc de mig punt. Al segon cos hi ha tres obertures que comparteixen una sola llosana per a una balconada, a la qual li falta la barana. Pilastres amb maons emmarquen i delimiten aquestes obertures, creant franges intermèdies entre aquestes. Per damunt de cada obertura hi ha una finestra quadrangular tapiada, amb el perfil resseguit de maó. El tester és pla, amb un lleuger ressalt a la part central de la façana i està constituït per una cornisa motllurada, també feta de maó.[1]

Referències[modifica]

  1. «Habitatge de J. Vilaseca Rivera a la carretera d'Agramunt, 31». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 31 maig 2021].