Hans Michael Beuerle

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHans Michael Beuerle
Biografia
Naixement15 juny 1941 Modifica el valor a Wikidata
Berlín (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort15 gener 2015 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Friburg de Brisgòvia (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector d'orquestra, director de cor, músic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorHochschule für Musik Karlsruhe
Hochschule für Musik Freiburg Modifica el valor a Wikidata
Premis

Musicbrainz: f53d37dd-6368-45b9-b40d-7a9c3089fea0 Discogs: 1313507 Modifica el valor a Wikidata

Hans Michael Beuerle (* 15 de juny de 1941 en Berlin; † 15 de gener de 2015 in Friburg de Brisgòvia) va ser un director de cor i d'orquestra alemany.

Vida[modifica]

El pare de Beuerle era el músic d'esglèsia Herbert Beuerle. Les primeres influències musicals a casa dels seus pares van ser principalment a través de la música barroca, tant vocal i com instrumental. Durant el batxillerat a Frankfurt va estudiar violí i música de cambra al Hoch’sche Konservatorium. Va continuar els seus estudis a l'Escola Superior de Música de Frankfurt, graduant-se en violí i direcció. A la Goethe-Universität va estudiar musicologia, germanística i filosofia. Obtingué el doctorat l'any 1975 amb una tesi sobre les composicions a cappella de Johannes Brahms tutelada pel professor Ludwig Fischer.

Durant els seus estudis a Frankfurt va assumir el 1966 la direcció d'un cor d'estudiants, que acabà convertint-se en el Kammerchor Frankfurt. El 1973 començà a impartir classes com a assistent a l'Escola Superior de Música de Trossingen, i el 1977 es va convertir en catedràtic de l'Escola Superior de Música de Karlsruhe. Des del 1980 fins a la seua jubilació el 2006 va ser catedràtic de direcció coral i orquestral a l'Escola Superior de Música de Friburg de Brisgòvia.

Adicionalment va ser director artístic del Freiburger Bachchor i del Freiburger Bachorchester des del 1983 fins a la seua mort.

El Kammerchor Frankfurt canvià la seua seu el 1991, passant a anomenarse Anton-Webern-Chor Freiburg i convertint-se en un ensemble vocal professional.

Beuerle va morir en gener de 2015 als 73 anys, després d'una neumonia severa que es va desenvolupar durant la fase d'assajos per a una interpretació de l'Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach que acabaria sent la seua última actuació.[1]

Distincions honorífiques[modifica]

Referències[modifica]

  1. Der Dirigent Hans Michael Beuerle ist tot, Badische Zeitung, 16. Januar 2015.

Bibliografia[modifica]

  • Walter Habel (editor): Wer ist wer?, volum 29. Schmidt-Römhild, 1990.

Enllaços externs[modifica]