Health (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHealth
Fitxa
DireccióRobert Altman
Protagonistes
ProduccióRobert Altman, Paul Dooley, Frank Barhydt
GuióRobert Altman, Paul Dooley, Frank Barhydt
MúsicaAllan F. Nicholls, Joseph Byrd
FotografiaEdmond L. Koons
MuntatgeTony Lombardo, Dennis M. Hill, Tom Benko
Distribuïdor20th Century Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1980
Durada110 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia
Lloc de la narracióFlorida Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0079256 Filmaffinity: 940283 Letterboxd: health Allmovie: v126126 TCM: 77555 TMDB.org: 91781 Modifica el valor a Wikidata

Health és una pel·lícula estatunidenca de Robert Altman estrenada el 1980.

Argument[modifica]

Té semblances amb la pel·lícula Nasville d'Altman (1975), juntament amb una estructura sense argument, Health és la crònica del progrés d'una convenció de menjar sa en un hotel de luxe a Sant Petersburg, Florida. A mesura que la convenció té lloc, els membres d'una organització anomenada HealtH fan una campanya per saber qui serà el seu president. (El seu nom significa "felicitat, energia i longevitat a través de la salut", i també els serveix com a lema). Els candidats són Esther Brill, de 83 anys, que es fa dir "la primera dama de la salut "; Isabella Garnell, que està contra el mercantilisme i el materialisme, i el Dr. Harold (Gil) Gainey, un venedor independent.

En el primer dia de la conferència, The Steinettes (un quartet de dones vestides de verd i groc) presenten Dick Cavett, que cobreix els detalls de l'esdeveniment. Entrevista a Gloria Burbank i Esther Brill, dos dels candidats que competeixen per la nova presidència de l'organització sanitària. Burbank, un representant de la Casa Blanca, ha estat enviat en nom del President dels Estats Units. Més tard al saló de l'hotel, l'exmarit de Burbank, Harry Wolff planeja tornar a programar l'entrevista de Cavett, a causa de les dificultats amb Brill en el seu perfil.

Repartiment[modifica]