Història de la meva mort

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHistòria de la meva mort
Fitxa
DireccióAlbert Serra i Juanola Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióAlbert Serra i Juanola Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAlbert Serra i Juanola Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya i França Modifica el valor a Wikidata
Estrena2013 Modifica el valor a Wikidata
Durada148 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcatalà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Premis

IMDB: tt3102458 Filmaffinity: 640593 Allocine: 201759 Rottentomatoes: m/story_of_my_death Letterboxd: story-of-my-death Allmovie: v587448 TCM: 883334 Metacritic: movie/story-of-my-death TMDB.org: 214251 Modifica el valor a Wikidata

Història de la meva mort és un film dirigit per Albert Serra i Juanola estrenada el 2013 i protagonitzada per Vicenç Altaió, Eliseu Huertas i Lluís Serrat, entre altres.

Temàtica[modifica]

Com tots els films de Serra, Història de la meva mort presenta una estructura de road movie. El film se centra en la transició entre el segle xviii, el del racionalisme, el segle de les llums i la sensualitat, i els principis del segle xix, el del romanticisme, l'obscurantisme i la violència. Dues famoses figures personifiquen aquests mons, Casanova i Dràcula. A França, en una atmosfera de corrupció i alegria artística, un veterà marquès, sempre acompanyat pel seu servent de les terres del nord, viu en un petit poble agrícola envoltat de boscos. El Marquès és conegut per les seves espectaculars conquestes sexuals. No obstant això, amb l'arribada del Comte, l'atmosfera al petit poble arriba a ser fosca i opressiva, i ens porta a un sobtat, estrany i misteriós final.

Fitxa artística[modifica]

Premis[modifica]

Crítiques[modifica]

« Serra és un cineasta únic i la seva pel·lícula també ho és (...) No és un cinema fàcil però ofereix recompenses: magnífiques imatges d'exteriors, amb composició pictòrica i un tractament del color molt saturat, buscant els contrastos. »
— Pablo González Taboada: Cinemanía
« Radical, però amb poc interès, ni formal ni narratiu (...) porta la durada fins a les innecessàries dues hores i mitja (...) Serra ven provocació. A Locarno la hi van comprar. En aquesta crítica, no »
— Javier Ocaña: Diari El País
« Està descompensada (...) Si es tractava de convertir la malaptesa en art-o la merda en or, com es diu en el film-, Serra s'ha quedat a mig camí »

Sergi Sánchez: Diari La Razón

« Cobra tot el sentit al final d'aquest film extraordinari (...) una innegable bellesa absolutament inconformista i antiacadèmica (...) Puntuació: ★ ★ ★ ★ ★ (sobre 5) »
— Philipp Engel: Fotogramas

Referències[modifica]

  1. «Albert Serra, premiat al festival mexicà FICUNAM». Ara, 09-03-2014, p. 45.