Vés al contingut

Hostal de l'Arç

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Hostal de l'Arç
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAlbanyà (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióVeïnat de Lliurona. Albanyà (Alt Empordà)
Map
 42° 17′ N, 2° 41′ E / 42.29°N,2.69°E / 42.29; 2.69
IPA
IdentificadorIPAC: 17852

L'Hostal de l'Arç és una obra del municipi d'Albanyà (Alt Empordà) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

A l'antic poble de Llorona o Lliurona hi havia hagut dos hostals molt anomenats a l'Alta Garrotxa; el de Ca la Petronilla era molt senzill i estava situat en el carrer del costat de l'església de Sant Andreu. L'altre hostal, de més categoria, estava situat a una certa distància del nucli central del poble; era l'Hostal de l'Arç, avui convertit pels seus propietaris en una petita residència de cacera. L'edifici és de planta en forma de L, amb teulat a una sola vessant i alguns edificis annexionats a aquest nucli primitiu. Disposa de baixos amb dues portes d'ingrés i pis amb menudes obertures per les cambres. Els murs exteriors estan emblanquinats, deixant vistos els carreus cantoners i aquells que formen les obertures. És dels pocs edificis de l'antic poble de Llorona que el seu estat de conservació sigui favorable.[1]

Referències[modifica]

  1. «Hostal de l'Arç». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 26 febrer 2016].