Vés al contingut

ISO 14443

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

ISO 14443 és un estàndard internacional relacionat amb les targetes d'identificació electròniques, especialment les targetes de proximitat, gestionat conjuntament per l'Organització Internacional per a la Normalització (ISO) i Comissió Electrotècnica Internacional (IEC).

Aquest estàndard defineix una targeta de proximitat utilitzada para identificació i pagaments que en general utilitza el format d'una targeta de crèdit definida per ISO 7816 - ID 1 (encara que altres formats són possibles).

El sistema RFID utilitza un lector amb un microcontrolador incrustat i una antena que opera a 13,56 MHz (freqüència RFID). El lector manté al seu al voltant un camp electromagnètic de manera que en apropar-se una targeta al camp, aquesta s'alimenta elèctricament d'aquesta energia induïda i pot establir-se la comunicació lector-targeta.

L'estàndard ISO 14443 consta de quatre parts i es descriuen dos tipus de targetes: tipus A i tipus B. Les principals diferències entre aquests tipus es troben en els mètodes de modulació, codificació dels plans (part 2) i el protocol d'inicialització dels procediments (part 3). Les targetes de tots dos tipus (A i B) utilitzen el mateix protocol d'alt nivell (anomenat T=CL) que es descriu en la part 4. El protocol T=CL especifica els blocs de dades i els mecanismes d'intercanvi:

  1. Bloc de dades d'encadenament
  2. Temps d'espera d'extensió
  3. Múltiple activació

La targeta Calypso compleix amb la norma ISO/IEC 14443 part 1, 2, 3 i 4 de tipus B. Les targetes Mifare compleixen amb les parts 1, 2 i 3 de tipus A de l'especificació ISO/IEC 14443.

Enllaços externs[modifica]