Ignacio Romagosa i Clariana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIgnacio Romagosa i Clariana
Biografia
Naixement22 novembre 1955 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Tarragona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióenginyer Modifica el valor a Wikidata
Premis

Ignacio Romagosa i Clariana (Tarragona, 22 de novembre de 1955) és un enginyer agrònom català. El 1978 es llicencià en enginyeria agrònoma a la Universitat Politècnica de Madrid i el 1982 es doctorà en agronomia a la Universitat de Colorado. Ha treballat per al CSIC i per la Universitat Estatal de Washington (1995).

Ha aconseguit obtenir vuit varietats híbrides de bleda-rave monogerme i d'ordi i un conjunt de trisòmics primaris de bleda-rave. El 1998 li fou atorgada la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat de Catalunya.[1] Actualment és catedràtic de Producció Vegetal i Ciència Forestal a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de Lleida, forma part del Grup de Recerca en Millora Genètica de Cultius. i és vocal del Programa CYTED (Programa Iberoamèricà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament).[2]

Referències[modifica]

  1. Generalitat de Catalunya. Relació de persones guardonades 1982-2006 (.pdf). Generalitat de Catalunya Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, 2010, p. 52. «Per la seva tasca acadèmica en la formació d'enginyers agrò- noms i pels seus treballs de recerca en l'àmbit de la millora genètica vege- tal, particularment en el desenvolupament i aplicació d'eines estadístiques per a l'avaluació de varietats i l'anàlisi de la interacció genotip-ambient.» 
  2. «Secretaria del CYTED». Arxivat de l'original el 2011-09-04. [Consulta: 18 agost 2011].