Io sono Mia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaIo sono Mia
Fitxa
DireccióRiccardo Donna Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLuca Barbareschi Modifica el valor a Wikidata
VestuariEnrica Barbano Modifica el valor a Wikidata
ProductoraRai Fiction Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNexo Digital Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenItàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena14 gener 2019 Modifica el valor a Wikidata
Durada103 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalitalià Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema biogràfic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióItàlia Modifica el valor a Wikidata

Lloc webraiplay.it… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt8972442 Letterboxd: mia-martini-i-am-mia TMDB.org: 569543 Modifica el valor a Wikidata

Io sono Mia (literalment en català: sóc Mia, però també soc meva) és una pel·lícula italiana de Riccardo Donna estrenada el 2019. Interpretada per Serena Rossi, Lucia Mascino i Maurizio Lastrico, narra la vida de la cantant Mia Martini. La pel·lícula és una producció d'Eliseo Fiction de Luca Barbareschi en col·laboració amb Rai Fiction.[1]

La pel·lícula narra la vida de Mia Martini, incloent-hi la seva carrera artística, el seu entorn, la seva germana Loredana, els directius que coneixia i les seves relacions violentes amb els seus pares.[2]

Argument[modifica]

La pel·lícula comença el 1989 a la ciutat de Sanremo, durant el Festival de Sanremo, amb un flashback que es remunta al 1970. Alguns episodis de la seva infantesa, la seva vida, artístics i familiars, s'esmenten en una entrevista concedida per l'artista a un periodista poques hores abans de cantar al Festival de 1989.

El 1970, la cantant va participar al Festival amb la cançó Almeno tu nell'universo (Almenys tu a l'univers), després va arribar un període dramàtic de calúmnies llençades a finals dels anys 70 per un productor que acusava a Mia de portar mala sort. Aleshores, Mia viu una història d'amor problemàtica amb el fotògraf milanès Andrés (inspirat en Ivano Fossati, que no volia participar en la pel·lícula) del qual va romandre enamorada durant deu anys. La pel·lícula també evoca el personatge del capritxós Anthony inspirat en Renato Zero que, com Fossati, no va voler ser esmentat.

Repartiment[modifica]

Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Ascolti - TV Martedì 12 febbraio 2019. Boom per Io sono Mia (31%). Il Collegio 6.7%, Canale 5 al 5.6%» (en italià). davidemaggio.it, 12-02-2019. [Consulta: 14 maig 2020].
  2. «Io sono Mia, ecco il trailer del biopic su Mia Martini» (en italian). rollingstone.it, n.d.. [Consulta: 13 maig 2020].