Irlanda Independent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióIrlanda Independent
(en) Independent Ireland Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaconservadorisme Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticadreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació8 novembre 2023
Governança corporativa
Secretari generalRichard O'Donoghue (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Dáil Eireann
3 / 160
Seanad Éireann
0 / 60 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webindependentireland.ie Modifica el valor a Wikidata
Michael Collins, un dels fundadors del partit.

Irlanda Independent (en anglès Independent Ireland) és un partit polític conservador irlandès.

El partit es va registrar el 8 de novembre de 2023 impulsat pels diputats independents Michael Collins i Richard O'Donoghue, que cercaven constituir una alternativa constructiva tant a la coalició de govern (FF-FG-GP) com a l'oposició del Sinn Fein,[1] plantejant-se la fita d'aconseguir una desena d'escons a les properes eleccions legislatives.[2]

Al desembre del mateix any el partit participaria d'un acte organitzat per l'ECR anomenat "La família dels conservadors europeus s'està expandint".[3] Al febrer de 2024 integrarien un tercer diputat provinent dels independents, Michael Fitzmaurice.[4] El mateix mes, els consellers Shane P. O'Reilly i Declan Geraghty es van unir al partit i van anunciar la seva intenció de presentar-se a la reelecció als Consells del Comtat de Cavan i Galway, respectivament.[5] John O'Donoghue es va unir al partit el març de 2024 per ser reelegit al Consell de la ciutat i del comtat de Limerick.[6]

Referències[modifica]

  1. «Two TDs launch new political party as ‘comfortable alternative’ to Sinn Féin» (en anglès), 17-11-2023. [Consulta: 6 març 2024].
  2. «New Independent Ireland party registered with Electoral Commission» (en anglès). [Consulta: 6 març 2024].
  3. «Atreju, la speranza e l'orgoglio di dare un nuovo futuro all'Ue: "La famiglia dei Conservatori si allarga"» (en italià), 16-12-2023. [Consulta: 6 març 2024].
  4. «Michael Fitzmaurice to join new Independent Ireland party» (en anglès). Raidió Teilifís Éireann, Ireland's National Public Service Media.
  5. Meehan, Stella. «Independent Ireland recruits Galway cllr. for local elections» (en anglès britànic), 29-02-2024. [Consulta: 6 març 2024].
  6. Fitzpatrick, Frances. «Limerick councillor joins Independent Ireland party» (en anglès). [Consulta: 6 març 2024].