Jacques Lancelot

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJacques Lancelot
Biografia
Naixement24 abril 1920 Modifica el valor a Wikidata
Rouen (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort7 febrer 2009 Modifica el valor a Wikidata (88 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióConservatoire de Paris Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióclarinetista, musicòleg Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsAuguste Périer Modifica el valor a Wikidata
InstrumentClarinet Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficErato Records (en) Tradueix
Philips
Éditions de l'Oiseau-Lyre (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 7043d335-124a-47ed-bb1a-edd8ca7884ea Discogs: 1367480 Modifica el valor a Wikidata

Jacques Lancelot (Rouen, França, 24 d'abril de 1920 - 7 de febrer de 2009) va ser un clarinetista clàssic francès.[1]

Va estudiar al conservatori de Caen amb Fernand Blachet, i al Conservatori de París amb Auguste Périer i Oubradous Fernando, on es va graduar en 1939. Se'l considera un exponent de la tradicional Clarinet Escola Francesa amb un so clar i transparent.

Durant molts anys va ser professor de clarinet al Conservatori de Rouen, així com en el Conservatoire National Supérieur de Musique de Lió i en el "l'Académie Internationale de Nice". Sovint es va exercir com a membre del jurat en el Concurs de Ginebra i el Conservatori de París. Era un solista en el famós Concerts Lamoureux i la Guàrdia Republicana, així com un membre de la "A Quintet de ventilació Français", amb:

Li va donar la primera representació del clarinet concert difícil famós per Jean Françaix dels quals, el 1976, en el seu llibre Clarinet, Jack Brymer va escriure: "Una obra per al futur, possiblement, quan l'instrument s'ha desenvolupat més o la mà humana ha canviat. En l'actualitat, els seus rotllets en la clau dels principals B estan més enllà de qualsevol músic, però el treball és un repte que val la pena, i l'A-clarinet probablement la resposta."

A més, ha donat a les estrenes d'obres de Jean Rivier, Calmel Roger, Beugnot Bernard i altres. Un concurs de clarinet va ser nomenat: "La competència Jacques Lancelot".

Tenia una àmplia discografia en Erato i King Records. Va ser nomenat membre honorari de l'Associació Internacional de Clarinet.

Referències[modifica]

  1. Parîs, Alain. «Lancelot, Jacques (1920-2009)». A: Dictionnaire des Musiciens: les Interprètes: (Les Dictionnaires d'Universalis). Encyclopaedia Universalis, 2015, p. 744–745. ISBN 978-2-85229-558-2 [Consulta: 7 desembre 2017]. 

Enllaços externs[modifica]