Jerónimo de Sosa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJerónimo de Sosa
Biografia
Naixementsegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Freixo de Numão (Portugal) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort1711 Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Nàpols Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciógenealogista, monjo Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósFranciscans Modifica el valor a Wikidata

Jerónimo de Sosa va ser frare franciscà i conegut genealogista espanyol del segle xvii. El 1676 va desenvolupar el mètode de numeració dels avantpassats en una genealogia ascendent. Actualment aquest mètode és conegut com a sistema Ahnentafel, o sistema de numeració de Sosa-Stradonitz, a partir de la millora introduïda el 1898 pel genealogista alemany Stephan Kekulé von Stradonitz (1863-1933), que el va popularitzar al seu llibre Ahnentafel-Atlas. Ahnentafeln zu 32 Ahnen der Regenten Europas und ihrer Gemahlinnen (Berlín : J. A. Stargardt, 1898-1904), que contenia 79 taules d'ascendència de sobirans europeus i els seus cònjuges.

Fra Jerónimo de Sosa va ser lector de teologia al Reial Convent de Santa Maria la Nova de Nàpols. El 1676, a la seva obra genealògica Noticia de la Gran Casa de los marqueses de Villafranca va desenvolupar el mètode de numeració d'ancestres usat per primer cop pel noble austríac  Michel Eyzinger el 1590.

Bibliografia[modifica]

  • Sosa, Fray Jerónimo de. Noticia de la Gran Casa de los marqueses de Villafranca. Novelo de Bonis, impresor arzobispal de Nápoles, 1676. 

Enllaços externs[modifica]