Jesús Calleja

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJesús Calleja
Biografia
Naixement11 abril 1965 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Fresno de la Vega (província de Lleó) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Es coneix perDesafío Extremo
Activitat
Ocupaciópresentador de televisió, explorador, alpinista Modifica el valor a Wikidata
Esportalpinisme Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjesuscalleja.es Modifica el valor a Wikidata
Instagram: jesuscallejatv Modifica el valor a Wikidata

Jesús González Calleja (Fresno de la Vega, Lleó, 11 d'abril de 1965) és un alpinista i aventurer espanyol.

Treballava en la seva terra natal de perruquer, com quasi tota la seva família de Lleó. Després i durant 16 anys ha estat treballant com a guia en expedicions per l'Himàlaia i pels Alps per Viajes Sanga, una agència de trekking i escalada d'Espanya.

Desafío Extremo[modifica]

La idea del programa de TV va sorgir baixant l'Everest, ho va passar tan malament buscant finançament per poder anar-hi que va pensar que si encadenava una sèrie d'aventures no hauria de condicionar-se a buscar diners cada cop que vulgués fer-ne alguna. El 2005 comença a treballar a Cuatro TV, on aconsegueix el seu propi programa: "Desafío Extremo", un espai ràpid, dinàmic i preparat perquè l'espectador s'identifiqui, tot al contrari que "Al filo de lo imposible".

« Jesús és un buscavides divertit que adora la muntanya però la desmitifica, i que dona bons i pràctics consells a qui, contagiat per la seva llibertat i la seva passió, vulgui llançar-se a l'aventura. Mitja hora amb ell és la millor teràpia per trencar amb la monotonia de la vida a la ciutat i l'estrés de la feina »
— Desafío extremo[1]

És criticat per utilitzar oxigen per pujar vuitmils com l'Everest.[2]

« jo sóc normal, i mai no podré escalar l'Everest sense oxigen, perquè no he nascut amb aquesta virtut que s'ha de tenir per viure allà dalt sense gas, però no per això sóc pitjor o millor que un altre alpinista que ho aconsegueix sense oxigen, i per això no permeto que ningú digui com he d'escalar una muntanya »
— Jesús Calleja[2]

Altres "desafíos"[modifica]

No totes les seves proeses estan recollides a la sèrie "Desafío Extremo". És de les poques persones que poden presumir d'haver descendit en ràfting el riu Zambezi (considerat pels experts com el més salvatge i difícil descens del món); d'haver fet nombroses ascensions a pics de 6.000, 7.000 i 8.000 metres d'altitud (el primer espanyol a pujar el pic Randung-Go, de 6.000 metres; va pujar el sisè pic més alt del món, el Cho Oyu amb 8.201 metres d'altura, en una expedició en la que també va participar Juanito Oiarzabal.

Referències[modifica]

  1. «Desafío Extremo» (en castellà). Desafío Extremo, 2007. Arxivat de l'original el 1 d’agost 2010. [Consulta: 1r maig 2011].
  2. 2,0 2,1 «Jesús Calleja, buscando momentos sublimes» (en castellà). Desnivel, 22-02-2008. Arxivat de l'original el 7 de novembre 2011. [Consulta: 1r maig 2011].

Enllaços externs[modifica]