Joaquim Serratosa i Dalmau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoaquim Serratosa i Dalmau
Biografia
Naixement1878 Modifica el valor a Wikidata
Mort1936 Modifica el valor a Wikidata (57/58 anys)
Figueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióorganista, religiós, flautista, compositor Modifica el valor a Wikidata
GènereSardana Modifica el valor a Wikidata

Joaquim Serratosa i Dalmau (1878 - Figueres, 1936). Fou organista, flautista, director i mestre d'harmonia i composició.

Va ser nomenat, pel bisbe de Girona, per al benefici vacant de l'organista de Castelló d'Empúries, l'any 1905. Va exercir aquest càrrec fins que morí. També se sap, segons Eduard Simon i Callís, que va ser director de la capella de cant, almenys fins 1920. A més, va ser mestre d'harmonia i composició de Martí Pou Ventós[1] i de Josep Blanch i Reynalt. Tanmateix, es coneix que tocava magistralment la flauta a l'orquestra de la capella de la catedral de Girona, dirigida per Miquel Rué. Va musicar els goigs dedicats a Benaventurat Maurici Proeta, religiós agustí de Castelló d'Empúries, amb lletra de Moisès Iglesias. Va morir, l'any 1936, afusellat al Castell de Sant Ferran de Figueres.[2]

Referències[modifica]

  1. http://www.ddgi.cat/quiosc/recursos/publicacio/exemplarDigital/diccionari-biografic-de-l-alt-emporda.pdf
  2. Gregori i Cifré, Josep Maria; Salgado Cobo, Elena. La Capella de música de Santa Maria de Castelló d'Empúries i els compositors del seu fons musical. Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, Servei de Publicacions, 2013, p. XLV - XLVI. ISBN 9788449040511.