Vés al contingut

José Ibáñez (pintor)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosé Ibáñez
Biografia
Naixement30 juny 1656 Modifica el valor a Wikidata
Calataiud (província de Saragossa) Modifica el valor a Wikidata
Mort9 octubre 1694 Modifica el valor a Wikidata (38 anys)
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
MovimentPintura barroca Modifica el valor a Wikidata

José Ibáñez (Calataiud, 30 de juny de 16569 d'octubre de 1694) va ser un pintor barroc espanyol.

Fou fill de Bernardo Ibáñez (1619-1678), escultor que tenia un taller d'escultura i ensamblació a Calataiud. Quatre dels fills d'Ibáñez també van ser escultors (Juan Jerónimo, Manuel, Joaquín i Bernardo) per la qual cosa es va dedicar a José a la pintura per poder completar i ampliar els serveis del negoci familiar. És probable que José aprengués al costat de Juan Florén (1617-1681) pintor que estava actiu a Calataiud en l'època.

Només es coneixen dues obres de José Ibáñez, un retaule fingit dedicat a Sant Ignasi en una capella lateral de l'església de les caputxines de Calataiud i el llenç principal del retaule de Sant Francesc Xavier i Sant Ignasi de Loyola a l'església parroquial de Torralba de Ribota.

L'estil d'Ibáñez s'allunya del que fou el seu hipotètic mestre, Florén, i s'apropa més a l'estil barroc imperant en l'època, sent visible la influència madrilenya en les obres.

Bibliografia[modifica]

  • VVicente Berdusán (1632 – 1697). El artista artesano. AAVV; La pintura de Aragón bajo el reinado de Carlos II: la generación de Vicente Bardusán, Ansón Navarro, Arturo, Juan Carlos Lozano López. Ed. Diputación Provincial de Zaragoza. ISBN 84-9703-179-2