Juan Luis Rodríguez-Vigil

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJuan Luis Rodríguez-Vigil
Biografia
Naixement17 març 1945 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Valdepeñas (província de Ciudad Real) Modifica el valor a Wikidata
3r President d'Astúries
11 juliol 1991 – 17 juny 1993
← Pedro de Silva Cienfuegos-JovellanosAntonio Trevín Lombán → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat d'Oviedo Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófuncionari, advocat, escriptor, polític Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Juan Luis Rodríguez-Vigil Ros (Valdepeñas, província de Ciudad Real, Castella-la Manxa, 15 de març de 1945) és un polític asturià, expresident del Principat d'Astúries. Va néixer a Valdepeñas encara que als pocs dies ja es va traslladar a viure a L'Infiestu (Piloña), on va romandre fins que als 13 anys es va anar a Oviedo. Allí va estudiar Dret a la Universitat d'Oviedo.

En 1971 es va afiliar el PSOE, del que va ser membre del Comitè Federal des de 1976 a 1979. Després de treballar en el Ministeri d'Indústria i en el d'Obres Públiques a Madrid i exercir d'advocat laboralista per a la UGT va ser Conseller de Sanitat des del primer Govern regional fins a les eleccions autonòmiques de 1991. Aquest any va resultar elegit president del Principat d'Astúries, càrrec del qual va haver de dimitir el 1993 a causa de l'escàndol del petromocho, en què el seu govern va ser enganyat per un timador que fent-se passar per representant d'una companyia petroliera havia promès construir una refineria a la comunitat autònoma.

Està casat i té 3 fills. En 2005 va publicar el llibre "Los montes comunales y vecinales de Asturias". En l'actualitat gaudeix del càrrec de vocal en el Consell Consultiu del Principat d'Astúries.


Càrrecs públics
Precedit per:
Pedro de Silva Cienfuegos-Jovellanos
President d'Astúries
Astúries

1991-1993
Succeït per:
Antonio Trevín Lombán