Vés al contingut

Landri de Nevers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLandri de Nevers
Nom original(fr) Landry de Nevers Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementc. 975 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Mort11 maig 1028 Modifica el valor a Wikidata (52/53 anys)
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolComte Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Nevers Modifica el valor a Wikidata
CònjugeMathilde of Burgundy (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsRenald I de Nevers, Bodon of Nevers (en) Tradueix, Guy le petit Bourguignon (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareBovin, Seigneur de Monceau-le-Comte (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Landri de Nevers o de Maers, nascut vers el 970, mort el 1028, comte de nevers (989-1028), fill o net de Bodon de Monceaux

Biografia[modifica]

Fou instituït comte (o hereu) de Nevers pel seu sogre Otó Guillem de Borgonya vers el 990. El 991, els Annals Nivernaises situen una batalla entre el comte Landri i Arquimbald de Borbó[1] probablement el Arquimbald que era vescomte de Mâcon. A la mort del duc de Borgonya Odo Enric el 1002, sense posteritat, va donar suport al seu sogre Otó Guillem, que devia tenir autoritat a Auxerre (doncs Nevers ja l'hauria cedit al seu gendre), i reivindica el ducat de Borgonya; Otó Guillem va reunir als seus a Auxerre, però les tropes del rei Robert II de França, i trenta mil homes portats pel duc de Normandia Ricard van prendre la ciutat després de dos anys de setge.[2] El comte de Nevers va obtenir la gràcia del rei. Després el seu fill Renald I de Nevers es va prometre amb la filla del rei Robert, que va aportar en dot el comtat d'Auxerre. Deuria adquirir plens drets a Nevers i Auxerre a la mort d'Otó Guillem el 1026.

Es va casar amb Matilde de Borgonya (*vers 983), comtessa de Nevers, filla d'Otó Guillem de Borgonya, comte de Nevers i de Mâcon, pretendent a duc de Borgonya, i comte palatí de Borgonya, i d'Irmentruda de Roucy. Matilde va morir el 13 de novembre o el 13 de desembre de 1005, i fou inhumada a Saint-Etienne d'Auxerre. D'aquest matrimoni van néixer:

  • Bodó († 1023), comte de Vendôme per la seva esposa Adele d'Anjou, FILLA de Folc III Nerra.
  • Landri de Nevers, citat en una carta de 1002.
  • Renald I (1000 † 1040), casat amb Alix de França (Advisa d'Auxerre, Avoie (Hedwige) de França) (1003-després de 1063), filla del rei Robert el Pietós.
  • Guiu "el petit Borgonyó" de Nevers, potser l'espòs d'Acherada.
  • Robert de Nevers, pot ser promès amb Matilde, filla de Gimo. El matrimoni mai no va ser consumat i Matilde es va fer monja.

Landri va morir l'11 de maig de 1028, com ho indica el necrologi de la Catedral d'Auxerre.

Referències[modifica]

  1. . Simon Coiffer de Moret, Histoire du Bourbonnais et des Bourbons qui l'ont possédé, Volum 1, 1816 pàg. 99
  2. . I. Goube, Histoire du duché de Normandie, 1815

Enllaços externs[modifica]