Vés al contingut

Leocadia Santa Cruz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLeocadia Santa Cruz
Biografia
NaixementGuatemala Modifica el valor a Wikidata
Floruit1846 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintora Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsFrancisco Cabrera Modifica el valor a Wikidata

Leocadia Santa Cruz (Guatemala, s. XIX) va ser una pintora guatemalenca.

Va ser deixebla del miniaturista Francisco Cabrera, difusor del retrat burgès a Guatemala.[1] Va ser premiada a diverses exposicions de pintura de la Societat Econòmica d'Amics del País. sostenidora d'una escola de dibuix.[2] Posteriorment, va estar present el 1846 a les exèquies en honor a Cabrera un any després de la seva mort. Va realitzar un retrat del seu mestre, que després va donar a la societat esmentada,[1] que va ser col·locat al saló principal de la seu de l'entitat.[3] Juntament amb els altres deixebles, Santa Cruz no va arribar a assolir el nivell artístic del seu mestre.[4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Urquizu, Fernando. La mujer en el arte guatemalteco (tesi) (en castellà). Universitat de San Carlos de Guatemala, 1997, p. 36-37. 
  2. Milla, José. Memoria que presentó a la sociedad económica en la junta general celebrada el 13 de mayo de 1847 (en castellà). Guatemala: Imprenta de la Aurora, 1847, p. 15. 
  3. Garavito, Humberto. Francisco Cabrera, miniaturista guatemalteco (1781-1845) (en castellà). Guatemala: Tipografía Nacional, 1945. 
  4. Luján Muñoz, Jorge. «Francisco Cabrera» (en castellà). Diccionario biográfico electrónico. Reial Acadèmia de la Història. [Consulta: 26 setembre 2021].