Lliga dels Drets dels Pobles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLliga dels Drets dels Pobles
Dades
Tipusorganització
organització no governamental Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1977
Governança corporativa
Seu

Lloc webdretsdelspobles.org Modifica el valor a Wikidata

La Lliga dels Drets dels Pobles és una ONG amb seu a Sabadell, fundada l'any 1977, en defensa dels drets humans i en especial la per a la denúncia de les situacions d'abusos i mancances de poblacions pobres. Pretén fomentar valors com el respecte, la solidaritat i la cultura de la pau i col·labora en diferents projectes d'ajuda arreu del món.[1] Està, en part, influenciada per corrents internacionals de la Ligue Internationale pour les Droits et la Libération des Peuples.[2] Fa una tasca d'informació i conscienciació amb altres entitats locals però també s'involucra en projectes a l'estranger. Organitza campanyes de sensibilització i eines pedagògiques destinats a nens i adolescents amb l'objectiu de formar en valors que permetin veure les desigualtats actuals en el món i les oportunitats per evitar-les. Entre els seus projectes més destacats, s'inclouen:

  • Indígenes, quan la terra camina: Sobre la lluita de la població indígena am una exposició en col·laboració amb la Diputació de Barcelona[3] i jornades realitzades junt amb el Centre d'Estudis Amazònics (CEAM).[4][5]
  • Amazònia, masato o petroli: Documental de la selva i l'abús que se'n fa.[6]
  • Congo, Perill de riqueses: Sobre com preservar la pau.[7]
  • Amazònia indígena, maleta pedagògica.

Referències[modifica]

  1. Drets humans en perill[Enllaç no actiu] Diari Avui, 14 de juny del 2010
  2. Sobre el terreny Diari Avui
  3. «Exposició ‘Indígenes, quan la terra camina’» (en català). I_FLASH, Sensibilització. Diputació de Barcelona, Direcció de Relacions Internacionals, 08-07-2011. Arxivat de l'original el 15 de desembre 2010. [Consulta: 3 juliol 2011].
  4. «Drets dels pobles indígenes i gestió dels recursos naturals» (en català). I_FLASH, Sensibilització. Diputació de Barcelona, Direcció de Relacions Internacionals, 19-05-2011. [Consulta: 3 juliol 2011].[Enllaç no actiu]
  5. El progrés, a remolc del poble[Enllaç no actiu] Diari Avui14 14 de juny del 2010
  6. «Els abusos del poder a la selva amazònica, tema del documental Amazònia, Masato o Petroli». Diario Crítico de Catalunya. Ociocrítico, S.L., 20-05-2011. [Consulta: 3 juliol 2011].
  7. «Congo Perill de riqueses - Lliga dels Drets dels Pobles, 2007» (en català). Recursos didàctics de Pau i Drets Humans. Secretaria de Relacions Institucionals i Participació, Departament de Governació i Relacions Institucionals, Generalitat de Catalunya, 2007. Arxivat de l'original el 22 d’abril 2009. [Consulta: 3 juliol 2011].

Enllaços externs[modifica]

  • Pàgina oficial
  • «Fitxa de l'entitat» (en català). Llista d'Entitats de l'Associació. Federació Catalana d'Organitzacions no Governamentals. Arxivat de l'original el 2013-09-03. [Consulta: 15 abril 2012].