Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLove Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon
Fitxa
DireccióJohn Maybury Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióChiara Menage (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióAlan MacDonald Modifica el valor a Wikidata
GuióJohn Maybury Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRyūichi Sakamoto Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJohn Mathieson Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeDaniel Goddard (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
VestuariAnnie Symons (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraBFI Production Board (en) Tradueix, BBC Film, Arts Council of Great Britain (en) Tradueix, Première Heure (en) Tradueix i Uplink (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorLucky Red Distribuzione i iTunes Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit i França Modifica el valor a Wikidata
Estrena1998 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema biogràfic, drama i cinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Temabohèmia, amor, Francis Bacon, George Dyer (en) Tradueix i suïcidi Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióParís i Londres Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientaciódècada del 1960 i 1971 Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0119577 Filmaffinity: 598795 Allocine: 17743 Rottentomatoes: m/love_is_the_devil Letterboxd: love-is-the-devil-study-for-a-portrait-of-francis-bacon Mojo: loveisthedevil Allmovie: v162489 TCM: 443491 TV.com: movies/love-is-the-devil TMDB.org: 4975 Modifica el valor a Wikidata

Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon és una pel·lícula britànica del 1998 produïda per British Film Institute i BBC Film. Va ser escrit i dirigit per John Maybury i protagonitzat per Derek Jacobi, Daniel Craig i Tilda Swinton. Una biografia fictícia del pintor Francis Bacon (Jacobi), se centra en la seva tensa relació amb George Dyer (Craig), un ladregot. La pel·lícula es basa en gran manera en la biografia autoritzada de Bacon, The Gilded Gutter Life of Francis Bacon de Daniel Farson, i està dedicada a ell.

Va guanyar tres premis al Festival Internacional de Cinema d'Edimburg: Millor pel·lícula britànica nova (director John Maybury) i dos premis a la millor interpretació britànica, un per a Jacobi i l'altre per al futur actor James Bond Craig. La pel·lícula també es va projectar a la secció Un Certain Regard al 51è Festival Internacional de Cinema de Canes.[1] L'actuació de Craig va ser ben rebuda per la crítica, que la va reconèixer com el seu paper innovador..[2]

Argument[modifica]

Quan George Dyer, que encara és un desconegut per a Francis Bacon, és atrapat per Bacon entrant a l'estudi del seu apartament, sembla estar en una mala posició si en Bacon decideix trucar a la policia. En lloc d'això, Bacon el mira i li fa proposicions sense problemes després de revisar el seu físic i la seva bona aparença. Bacon afirma que si l'aspirant a criminal està disposat a passar la nit amb ell al llit, al matí pot prendre el que vulgui de l'apartament. Dyer considera la seva situació i decideix acceptar la seva proposta i els dos dormen junts. La vetllada comença una relació duradora entre els dos homes, mentre en Bacon comença a presentar a Dyer als seus amics i al seu món artístic en el qual ja és un artista establert.

Bacon introdueix a Dyer a l'escena del pub on se sent còmode de veure's i còmode sent ell mateix. Dyer comença a interessar-se per l'art de Bacon i la xerrada sobre els aspectes primitius i brutals de l'art de Bacon. Mentre tots dos comencen a viure junts, Bacon es veu a si mateix com un agent lliure en una relació oberta i de tant en tant es troba amb altres companys LGBT en clubs locals o mentre juga, amb qui també es fica al llit. Quan Dyer s'assabenta d'aquestes aventures, s'ho pren malament i, en un moment donat, fins i tot guarda algunes drogues a l'apartament de Bacon mentre truca a la policia per denunciar-lo. Bacon és arrestat, al principi com a tràmit. Pel que sembla, Dyer ha bolcat la seva ira i la seva gelosia sobre Bacon.

Més tard, Bacon decideix endur-se Dyer amb ell en un viatge a Nova York durant el qual Dyer fa un intent de suïcidi amenaçant amb saltar del terrat de l'hotel on s'allotgen. Bacon el rebutja, i després de donar-li un altre xec "de regal" de 20.000 dòlars decideix que també s'oferirà per portar Dyer a París en un altre dels viatges internacionals de Bacon. Els problemes d'alcoholèmia de Dyer es tornen més pronunciats. Es queixa de Bacon als seus amics i sembla haver repetit incidents amb la policia. Mentrestant, Bacon intenta mantenir els seus projectes d'art creatiu avançant mentre lluita amb problemes de la seva pròpia identitat i la fama creixent, a més d'haver-hi un hàbit de drogues i gaudir de l'alcohol amb els seus amics. Dyer comença a convertir-se en una molèstia possiblement més enllà de la capacitat de Bacon de tolerar-lo molt més temps.

Després d'un cert debat, decideixen que aniran junts a París. Els problemes de Dyer amb la beguda i les drogues assoleixen el nivell del seu patiment de delirium tremens i intenta suïcidar-se amb una sobredosi de drogues. L'èxit de Bacon a París no els ajuda especialment en la seva relació. Dyer sucumbeix a les drogues i Bacon es mostra sol al seu apartament de París contemplant com era quan Dyer encara estava viu i amb ell.

Repartiment[modifica]

Estrena[modifica]

Love Is the Devil va ser estrenat en cinemes per Artificial Eye el 18 de setembre de 1998 al Regne Unit i va recaptar 259.421 £ (0,4 milions de dòlars).[3] Es va estrenar als Estats Units el 7 d'octubre de 1998 i va recaptar 354.004 dòlars,[4] per a un total mundial en superior a 0,8 milions de dòlars.

La pel·lícula es va emetre per primera vegada a BBC Two el 26 de març de 2000.[5]

Referències[modifica]

  1. «Festival de Cannes: Love Is the Devil». festival-cannes.com. [Consulta: 3 octubre 2009].
  2. «The 10 Best Daniel Craig Movie Performances», 19-01-2016.
  3. «British biz at the box office». Variety. 14 December 1998: 72. 
  4. Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon a Box Office Mojo (anglès)
  5. «BBC Programme Index», 26-03-2000. [Consulta: 13 gener 2023].

Enllaços externs[modifica]

Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon