Vés al contingut

Macari d'Antioquia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMacari d'Antioquia
Activitat
Ocupaciósacerdot Modifica el valor a Wikidata

Macari d'Antioquia (en llatí Macarius, en grec antic Μακάδριος) va ser patriarca d'Antioquia al segle vii. Era seguidor de la doctrina monotelita.

Va assistir al Tercer Concili de Constantinoble (680-681) on va proclamar les seves creences, afirmant que la naturalesa de Crist era «la d'un Déu-home» (Δεανδρικήν,) i al no renunciar, després de declarar que preferia ser esquarterat a renegar de les seves creences, va ser deposat i desterrat.

Va escriure Ἔκθεσις ῎ητοι ὁμολογία πιστεως, Expositio sive Confessio Fidei, Προσφωνητικὸς πρὸς βασιλέα λόγς, Hortatorius ad Imperatorem Sermo, i Λογος ἀποσταλεὶς Λουκᾷ πρεσβυτέρῳ καὶ μοναχῷ τῷ ἐν Ἀφρικῇ, Liber ad Lucam Presbyterumn et Monachum in Africa missus. Fabricius l'inclou a la Bibliotheca Graeca.

No s'ha de confondre amb Macari l'Armeni, que també va ser patriarca d'Antioquia i va morir exiliat a Gant, a principis del segle xi.[1]

Referències[modifica]

  1. Smith, William (ed.). «Macarius of Antioch». A Dictionary of Greek and Roman biography and mythology. [Consulta: 29 desembre 2022].