Vés al contingut

Margrit Kennedy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMargrit Kennedy
Biografia
Naixement(de) Margrit Irmgard Hübner Modifica el valor a Wikidata
21 novembre 1939 Modifica el valor a Wikidata
Chemnitz (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 desembre 2013 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Steyerberg (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEconomia, ecologia i arquitectura Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióarquitecta, professora d'universitat, escriptora, ambientalista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Hannover Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeDeclan Kennedy (1961–2013) Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm4292161 Goodreads author: 145181 Modifica el valor a Wikidata

Margrit Kennedy (Chemnitz, Alemanya, 21 de novembre de 1939−Steyerberg, 28 de desembre de 2013) va ser una arquitecta i escriptora alemanya de tendència ecologista i anticapitalista.[1] Es considerava una partidària de la lliure economia.

Es va formar professionalment com a arquitecta en Darmstadt i va treballar com a planificadora urbana i ecologista a Alemanya, Nigèria, Escòcia i Estats Units. Es va doctorar sobre assumptes públics i internacionals en Pittsburgh, Pennsylvania. Del 1972 al 1979 va dirigir projectes de recerca relatius al tema "escoles com a centres comunitaris" per a l'Institut de Construcció d'Escoles dels Länder (Berlín), per l'OECD i per a la UNESCO en quinze països d'Europa, Amèrica del Nord i Sud-amèrica. Del 1979 al 1984 va dirigir l'àrea de recerca d'ecologia i energia i projectes feministes en l'àmbit de l'Exposició Internacional de la Construcció a Berlín de 1987. En els anys següents va ser catedràtica visitant d'ecologia urbana a la Universitat Kassel. En 1991 va ser nomenada catedràtica de la Facultat d'Arquitectura de la Universitat de Hannover, on va dirigir fins a 2002 el departament d'Ampliació tècnica i construcció economizadora de recursos. El seu treball en projectes ecològics "la va portar a comprendre que l'aplicació generalitzada de principis ecològics es veu obstaculitzada per una fallada fonamental en el sistema dinerari".[2] Des dels anys 1980 va treballar en el desenvolupament de sistemes dineraris alternatius, publicant articles i llibres i donant entrevistes i conferències sobre temes monetaris.

Al costat d'un grup de persones compromeses, Margrit Kennedy va muntar una xarxa per a la realització de Monedes Complementàries regionals.[3] També va participar activament en la planificació i construcció de Lebensgarten, un projecte pilot ecològic de 150 habitants en la localitat alemanya de Steyerberg.[4] Va fundar al costat d'altres persones a la fi de 2011 la iniciativa "Occupy Money".[5]

Obres[modifica]

Referències[modifica]