Maria Vittoria De Fornari Strata

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Victòria De Fornari Strata

Beata Maria Victòria De Fornari Strata
Biografia
NaixementMaria Vittoria De Fornari Strata
1562 Modifica el valor a Wikidata
Gènova (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort1617 Modifica el valor a Wikidata (54/55 anys)
Gènova (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Malaltia pulmonar Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaEsglésia del Monastero dell'Anunziata (San Cipriano, prop de Gènova) 
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Es coneix perFundadora de l'Orde de la Santíssima Anunciació
Activitat
Ocupaciómonja Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde de la Santíssima Anunciació
Vídua i fundadora
CelebracióEsglésia Catòlica Romana
Beatificació1828 , Roma nomenat per Lleó XII
Festivitat15 de desembre
IconografiaHàbit de monja celest (hàbit blanc i mantell blau), pregant
Patrona deOrder of the Annunciation (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaHouse of De Fornari (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Maria Vittoria De Fornari Strata (Gènova, 1562 - 15 de desembre de 1617) fou una religiosa italiana, fundadora de l'Orde de la Santíssima Anunciació, dedicada al Misteri de l'Encarnació de Crist. És venerada com a beata per l'Església Catòlica.

Biografia[modifica]

Nasqué a Gènova en 1562, setena dels nou fills de Geronimo, de la noble família De Fornari, i Barbara Veneroso. Va créixer en un ambient devot i de pietat, i auster alhora, i volgué fer-se religiosa. Els seus pares, però, l'havien promès i a disset anys es casà amb el noble genovès Angelo Strata. Després de vuit anys de feliç matrimoni, quedà vídua, amb sis fills. Passat el tràngol, que li portà a una greu crisi espiritual, es lliurà a l'educació d'aquests i a la devoció a la Mare de Déu, i va fer vot privat de castedat, de no portar mai més joies ni robes de seda, i de no participar en festes mundanes.

Quan van ser grans, cinc dels fills es van fer religiosos (les noies, es van fer Canongesses del Laterà, i els fills, frares mínims), mentre que un altre morí amb deu anys. Ja sola, portà a terme un projecte de fundació per dedicar la resta de la seva vida a la devoció a Maria. Amb Vicentina Lomellini Centurione, Maria Tacchini, Chiara Spinola i Cecilia Pastori, i amb el suport del marit de la primera, Stefano Centurione (que es va fer sacerdot), es retiraren a un convent al Castelletto de Gènova. Van fundar així, en 1604, l'Orde de la Santíssima Anunciació, que es dedicaria a fomentar la devoció envers Crist encarnat i la Mare de Déu, mitjançant la pregària i la vida en la pobresa i en la més estricta clausura. Per a l'hàbit, trià els colors marians, blanc i blau celest, la qual cosa donà lloc a que fossin conegudes com a monges celestes o turchine ("turqueses").

L'orde es difongué des de Gènova a Roma i França. Maria Vittoria fou priora de l'orde, però els últims anys de la seva vida els passà com a simple religiosa, donant exemple d'humilitat i obediència. Morí al monestir de Gènova el 15 de desembre de 1617.

Veneració[modifica]

En 1828 fou proclamada beata per Lleó XII. El seu cos incorrupte és venerat a l'església del Monastero dell'Annunziata de San Cipriano (Serra Riccò), prop de Gènova.

Bibliografia[modifica]

  • Angela Lupi; Due volte madre. Beata Maria Vittoria De Fornari Strata, 2000, San Paolo Edizioni.
  • Paolo Risso; Nella luce di Nazaret, cuore di Madre. Profilo della Beata Maria Vittoria De Fornari Strata, 2004, Elledici.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]