Michelle Wu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMichelle Wu

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 gener 1985 Modifica el valor a Wikidata (39 anys)
Chicago (Illinois) Modifica el valor a Wikidata
Alcaldessa de Boston
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióHarvard Law School
Universitat Harvard
Barrington High School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Demòcrata dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): wutrain Youtube: michelleforboston Modifica el valor a Wikidata

Michelle Wu (en xinès, 吳弭;[1] Chicago, 14 de gener de 1985)[2] és una advocada i política estatunidenca que exerceix com a alcaldessa de Boston des de 2021. És membre del Partit Demòcrata. Filla d'immigrants taiwanesos, va ser la primera dona estatunidenca asiàtica que va servir a l'Ajuntament de Boston. Va ser escollida per primera vegada el 2013 i va exercir des del 2014 fins al 2021, incloent-hi un període com a presidenta del consell del 2016 al 2018. Wu va ser elegida alcaldessa el 2021, amb el 64%[3] dels vots, tot convertint-se en la primera dona, primera persona de color i la primera estatunidenca asiàtica escollida com a alcaldessa de Boston.[4][5]

Wu és considerada un progressista polític i mentoritzada per Elizabeth Warren. Warren va ser una de les professores de Wu a la facultat de dret. Més tard, Wu va treballar a la campanya de Warren del 2012 al Senat dels Estats Units.

A l'Ajuntament de Boston, Wu ha escrit diverses ordenances que han promulgat diversos aspectes: impedir que la ciutat contracti asseguradores de salut que discriminen en la seva cobertura contra persones transgènere, protegir els aiguamolls, donar suport a l'adaptació al canvi climàtic, prohibir les bosses de plàstic, adoptar l'Ampliació d'Opcions Comunitàries, i preveure un permís parental retribuït als empleats municipals. També va participar en un intent reeixit per regular els lloguers a curt termini.

Wu ha defensat la reforma del sistema de permisos i la zonificació de la ciutat, inclosa l'abolició de l'Agència de Planificació i Desenvolupament de Boston, que segons ella estava massa polititzada i era poc transparent. També ha defensat el transport públic sense tarifes i un "New Deal verd" municipal per a Boston. Wu s'ha pronunciat a favor de desmilitaritzar el Departament de Policia de Boston i establir un sistema de resposta a crisis de seguretat comunitàries desarmades, que assumiria la responsabilitat de les trucades no violentes del 9-1-1.

Referències[modifica]

  1. Barry, Ellen. «波士頓會迎來首位華裔女市長嗎» (en zh-cmn-hant). 紐約時報中文網, 01-11-2021. [Consulta: 3 novembre 2021].
  2. Barry, Ellen. «For Progressives, Michelle Wu Points to a Way Forward», 03-11-2021. [Consulta: 5 novembre 2021].
  3. «Municipal election results», 02-11-2021.
  4. Buell, Spencer. «Michelle Wu Will Be the Next Mayor of Boston». www.bostonmagazine.com, 02-11-2021. [Consulta: 2 novembre 2021].
  5. «Wu, Pureval mayoral wins mark milestone for Asian Americans». .