Midnight (cançó de Coldplay)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumMidnight
Tipussenzill Modifica el valor a Wikidata
ArtistaColdplay
ÀlbumGhost Stories
Publicat17 d'abril de 2014
Enregistrat2013
GènereElectrònica, ambiental, experimental
Durada4:54
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
DiscogràficaParlophone
LletresGuy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion, Chris Martin
ProductorColdplay, Paul Epworth, Rik Simpson, Daniel Green, Jon Hopkins
Cronologia
← "Magic"
(2014)
Discogs: 678897 Modifica el valor a Wikidata

«Midnight» és una cançó de la banda britànica Coldplay llançada com a segon senzill del seu sisè àlbum d'estudi, Ghost Stories, el 17 d'abril de 2014.

"Midnight" es va construir a partir d'una cançó titulada "Amphora" produïda per Jon Hopkins l'any 2003 que no va sortir a la llum perquè no fou completada. Fou composta i produïda pels quatre membres de Coldplay amb la col·laboració de Paul Epworth, Daniel Green, Rik Simpson i Jon Hopkins. Es va enregistrar durant les sessions de gravació de Ghost Stories l'any 2013 als estudis "The Bakery" i "The Beehive", a North London, Anglaterra. La introducció es va crear mitjançant una arpa làser i un loop station, i Martin va utilitzar un vocoder per gravar algunes veus.

La crítica va valorar positivament la cançó destacant un canvi de direcció musical en la banda submergint-se en l'experimentació electrònica.[1]

Coldplay va estrenar la cançó en l'iTunes Festival de 2014 celebrat a Austin, Texas, el 12 de març de 2014.

Un videoclip dirigit per Mary Wigmore fou estrenat el 25 de febrer de 2014 mitjançant el servei Vevo.[2] S'enregistrà totalment en imatges en infraroig i negatiu acompanyat de diversos efectes visuals. El rang de longitud d'ona estava entre 3 i 5 microns, o infraroig d'ona mitjana. Va rebre més d'un milió de visites el primer dia que fou penjat en la pàgina web de Facebook de la banda.

Llista de cançons[modifica]

  1. "Midnight" − 4:54

Referències[modifica]

  1. Horner, Al. «Can Coldplay Reinvent Themselves As Icy Electronic Experimentalists? New Track 'Midnight' Reviewed» (en anglès). NME, 14-02-2025. [Consulta: 14 agost 2017].
  2. Montgomery, James. «Coldplay Pull A Beyoncé With Surprise Release Of New Single, ‘Midnight’» (en anglès). MTV, 14-02-2025. [Consulta: 14 agost 2017].

Enllaços externs[modifica]