Miguel Posadas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMiguel Posadas
Biografia
Naixement1711 Modifica el valor a Wikidata
Mort1753 Modifica el valor a Wikidata (41/42 anys)
Sogorb Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor, religiós Modifica el valor a Wikidata
AlumnesJosé Camarón Boronat Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde dels Predicadors Modifica el valor a Wikidata

Miguel Posadas (1711 - † 1753, Sogorb) fou un pintor i frare dominic de l'Aragó. El 1742 feu professió solemne al convent dels dominics de Sogorb, on va fer també de mestre de novicis. Tingué com a deixeble de pintura José Camarón Bonanat.

Com a obres seves citava Ceán Bermúdez un quadre de Joan Nepomucè per a la capella de la comunió de la catedral de Sogorb, una Verge del Consol per al convent dels dominics de València i un llenç de Sant Josep i Sant Blas per al claustre del seu propi convent. Perduts o no localitzats, resta de la seva mà un quadre de Sant Miquel Arcàngel al Museu Catedralici de Sogorb, procedent del retaule de Sant Joan Nepomucè.

Bibliografia[modifica]

  • Daniel Benito Goerlich, «L'herència artística dels dominics valencians», en El Palau de la Saviesa. El Reial Convent de Predicadors de València i la Biblioteca Universitaria, Valencia, 2005, ISBN 84-370-6182-2, pág. 36.
  • Ceán Bermúdez, Juan Agustín, Diccionario histórico de los más ilustres profesores de las Bellas Artes en España, Madrid, 1800, t. IV, págs. 115-116.
  • Zapater y Gómez, Francisco, Apuntes histórico-biográficos acerca de la escuela aragonesa de pintura, Madrid, 1863, pág. 25.