Miquel Real Antequera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMiquel Real Antequera
Biografia
Naixement20 octubre 1966 Modifica el valor a Wikidata (57 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Portaveu d'Iniciativa del Poble Valencià
29 novembre 2014 – 26 febrer 2022
← Mónica Oltra i JarqueAitana Joana Mas Mas, Alberto Ibáñez Mezquita →
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de València - filologia hispànica (–1989) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball València Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític, professor Modifica el valor a Wikidata
PartitIniciativa del Poble Valencià (2007–)
Partit Comunista del País Valencià (–2007) Modifica el valor a Wikidata

Miquel Real Antequera (València, 1966) és un polític i professor d'institut valencià, ha estat co-portaveu d'Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) de 2014 a 2022.

Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València l’any 1989, l'any següent aprova les oposicions per ser professor de batxillerat i obté la plaça definitiva a l'Institut La Misericòrdia de València. El 2005 passa a exercir a l'Institut Rascanya on ha exercit de director del centre fins 2016.[1]

En l'àmbit polític Miquel Real va militar des de la seua època d'estudiant en el Partit Comunista del País Valencià (PCPV) primer i en Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) després. Durant aquest temps va dirigir la Joventut Comunista (secció jove del PCPV) de la mà de Mónica Oltra com a secretària d'organització.[2] Després promourien les joventuts d'EUPV.

Més tard, l'any 2007, va impulsar de nou amb Mónica Oltra i altres dirigents d'EUPV, la nova formació política Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) que apostava per la coalició amb el Bloc Nacionalista Valencià i els Verds-Esquerra Ecologista sota la marca Compromís amb que aconseguiren una important representació a les Corts Valencianes i participar en la formació d'un govern d'esquerres a la Generalitat Valenciana l'any 2015 després de 20 anys ininterromputs de mandat del Partit Popular (PP). Real va participar com a cap de gabinet de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat Mónica Oltra entre el 2015 i el 2022, any en què Oltra va dimitir acosada pel cas d'uns abusos en un centre de menors. Mesos més tard Real també va ser encausat i citat a declarar per ajudar suposadament a l'encobriment de la consellera.[3] Miquel Real va seguir de cap de gabinet de la nova vicepresidenta i consellera Aitana Mas fins que l'abril de 2023, mesos abans de les eleccions, va dimitir i deixà la política activa.[4]

Miquel Real també ha estat entre el 2014 i el 2022 co-portaveu d'IdPV.[5]

Referències[modifica]

  1. «Currículum Vitae» (en català). [Consulta: 26 setembre 2022].
  2. «Mónica Oltra amb sabatilles d’anar per casa» (en catalan). [Consulta: 26 setembre 2022].
  3. «El jutge cita com a investigats Miquel Real i Francesc Gamero després de la declaració d’Oltra» (en catalan). [Consulta: 26 setembre 2022].
  4. S.L, EDICIONES PLAZA. «El exjefe de Gabinete de Oltra presenta su renuncia a un mes de las elecciones» (en castellà). [Consulta: 19 abril 2023].
  5. «Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia nous portaveus d'Iniciativa - Diari La Veu». [Consulta: 26 setembre 2022].