Vés al contingut

Moja wojna, moja miłość

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMoja wojna, moja miłość
Fitxa
DireccióJanusz Nasfeter Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióJanusz Nasfeter Modifica el valor a Wikidata
MúsicaPiotr Figiel (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaWitold Sobociński Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeKrzysztof Osiecki (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFilm Polski (en) Tradueix i Iluzjon Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenPolònia Modifica el valor a Wikidata
Estrena2 setembre 1975 Modifica el valor a Wikidata
Durada86 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalpolonès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema bèl·lic i melodrama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0074911 Filmaffinity: 314687 Letterboxd: my-war-my-love TMDB.org: 791226 Modifica el valor a Wikidata

Moja wojna, moja miłość (en polonès La meva guerra, el meu amor) és una pel·lícula de guerra polonesa del 1975 dirigida per Janusz Nasfeter.

Argument[modifica]

Setembre de 1939, inici de la Segona Guerra Mundial. L'adolescent Marek, fill d'un oficial de reserva que va al front, és imbuït de les idees del patriotisme i vol convertir-se en un heroi de guerra a qualsevol preu. Rebutjant les súpliques de la família i complint l'ordre del coronel Roman Umiastowski, juntament amb el seu amic, abandona Varsòvia i es dirigeix cap a l'est, amb ganes d'unir-se a les tropes combatents el més aviat possible. Vagant lentament entre civils que fugen i unitats de l'exèrcit trencades, ràpidament s'adona del que és realment la guerra. Poc després de la seva marxa, el seu company el deixa, desanimat per la situació existent, diferent del que esperaven els joves patriotes. Marek continua el seu viatge amb una noia més jove anomenada Elżbieta, a qui va conèixer a la comissaria de la policia militar, que, com ell, es dirigeix cap a l'est en algun lloc a la recerca del seu pare. Quan finalment en Marek arriba al seu destí desitjat, la Fortalesa d'Osowiec, on s'estan reclutant soldats, resulta que no hi ha armes per a ell i que l'exèrcit no el necessita. Perdut i amargat, en l'agitació de la guerra, s'adona inesperadament que troba l'amor: Elżbieta, companya de misèries.

Repartiment[modifica]

Józefa, mestressa del palau

i altres.

Sobre la pel·lícula[modifica]

La pel·lícula es va fer sota el títol provisional "Czas bohaterów" (Temps d'herois). El seu guió es basava en gran manera en els records personals de Nasfeter i en una novel·la que havia escrit uns anys abans. La pel·lícula va tancar una sèrie a llarg termini del treball del director, descrit pels crítics com a "drames sobre nens".[1][2] Els crítics van acollir la pel·lícula amb agraïment, descrivint-la com "una imatge original de Września, que fins ara no s'ha vist al cinema polonès, explicada no des de la perspectiva d'un uhlan, sinó d'un civil espantat" comparant-la amb Pokolenia d'Andrzej Wajda i amb Hiroshima mon amour d'Alain Resnais ("creixement mental del protagonista fins al moment de la prova final, la mort i l'aniquilació"").[3]

Referències[modifica]

  1. Després de pel·lícules com: Kolorowe pończochy (1960), Mój stary (1962), Abel twój brat (1970), Motyle (1972), Ten okrutny, nikczemny chłopak (1972), Nie będę cię kochać (1973).
  2. Film. Czas bohaterów. Nr 6(106). Warszawa: RWS "Prasa-Książka-Ruch", 1975-02-09, p. 14-15. 
  3. Film. Bezradny, ale nie przegrany. Nr 36(136). Warszawa: RWS "Prasa-Książka-Ruch", 1975-09-07, p. 8-9. 

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]