Vés al contingut

Molí de Fortianell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Molí de Fortianell
Dades
TipusMolí hidràulic Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI-XX
Característiques
Estil arquitectònicArquitectura popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFortià (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióFortianell Fortià (Alt Empordà)
Map
 42° 14′ N, 3° 02′ E / 42.24°N,3.03°E / 42.24; 3.03
IPA
IdentificadorIPAC: [1]

El molí de Fortianell és un edifici del municipi de Fortià (Alt Empordà) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.[1]

Descripció[modifica]

Molí fariner actualment reformat i utilitzat com a habitatge. De la construcció original, conserva el cacau, buit o canal per on circulava l'aigua entre la roda i les parets del molí. L'edifici actual, de planta quadrangular, consta d'una planta baixa i un pis, probablement mantenint també l'estructura del molí, bastida amb pedra escairada i morter.

Història[modifica]

Aquest molí fariner està documentat des de l'època medieval i ha patit nombroses modificacions al llarg dels segles. Està situat al veïnat de Fortianell i va ser comprat per la família Estrada el 1849 juntament amb la resta de masos del lloc. Si bé la resta d'edificis del llogarret van desaparèixer o van ser aprofitats per a la construcció de la Granja-Escola de Fortianell, el molí de Fortianell es va mantenir intacte. Actualment és un habitatge.

Referències[modifica]

  1. «Molí de Fortianell». Pat.mapa: arquitectura. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 2018].