Vés al contingut

Museu Etnogràfic Municipal de Biar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu Etnogràfic Municipal de Biar
Dades
Tipusmuseu etnogràfic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1999
Governança corporativa
Seu

Lloc webturismobiar.com… Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Museu Etnogràfic Municipal de Biar és un museu d'etnografia situat a Biar (Alt Vinalopó), en un edifici de tres plantes del segle xix restaurat i rehabilitat en la dècada de 1990.[1]

L'edifici del museu és, de la mateixa manera que altres cases pairals de Biar, una agrupació d'habitatges.[1] La façana té decoració d'estil neoclàssic. Després de la rehabilitació i restauració de l'edifici, el museu es va inaugurar al juny de 1999.

La col·lecció del Museu Etnogràfic Municipal de Biar s'exposa en onze sales distribuïdes en tres plantes.[2] La majoria dels fons procedeixen de donacions fetes per particulars.[1] Els objectes exposats estan relacionats amb la història, els oficis, l'artesania i els costums de Biar, on destaca la tradició alfarera i de ceràmica vidriada.[3] Els fons inclouen peces d'art sumptuari del segle xix, pintures de Juan Luna, objectes de metrologia, obres d'orfebreria, mobiliari, ceràmica, peces arqueològiques (d'entre el segle xi i el XX), objectes relacionats amb les festes locals i una sala dedicada a l'escola de principis del segle xx.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Museu Etnogràfic Municipal de Biar». A: Gran Enciclopedia Temática de la Comunidad Valenciana. Geografía. Editorial Prensa Valenciana, 2009. 
  2. «Biar» (html) (en castellà). Costablanca.org, 2009. Arxivat de l'original el 10 de juliol de 2010. [Consulta: 29 gener 2010].
  3. [Enllaç no actiu]