Museu Pitt-Rivers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu Pitt-Rivers
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

EpònimAugustus Henry Lane-Fox Pitt-Rivers Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu universitari
museu Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballarqueologia i antropologia Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1884
FundadorAugustus Henry Lane-Fox Pitt-Rivers Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Mida de la col·lecció o exhibició650.000 (2016) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Entitat matriuUniversitat d'Oxford Modifica el valor a Wikidata
Part deGardens, Libraries and Museums of the University of Oxford (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+44-1865-270927 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webprm.ox.ac.uk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: pittriversmuseum Twitter (X): Pitt_Rivers Instagram: pittriversmuseum Modifica el valor a Wikidata

El Museu Pitt Rivers és un museu que exposa les col·leccions arqueològiques i antropològiques de la Universitat d'Oxford. Està ubicat a l'est del Museu d'Història Natural de la Universitat d'Oxford i només pot accedir-se a ell a través d'aquest edifici.

Va ser fundat el 1884 pel general Augustus Pitt Rivers, qui va donar la seva col·lecció a la Universitat d'Oxford amb la condició que fos anomenat un «lecturer» permanent en Antropologia. L'equip del museu participa en l'ensenyament de l'Arqueologia i l'Antropologia a la Universitat d'Oxford fins al dia d'avui.

Col·lecció[modifica]

La donació original consistia en aproximadament 20.000 objectes, col·lecció que actualment ha crescut fins a reunir-ne 500.000, molts dels quals han estat donats per viatgers, acadèmics i missioners.

La col·lecció del museu està ordenada temàticament, segons la forma en què van ser usats els objectes, més que per la seva època o lloc d'origen. Aquesta presentació és deguda a les teories del general Pitt Rivers, qui va intentar que la seva col·lecció mostrés el progrés en el disseny i l'evolució en la cultura humana des del més simple fins lo més complex. Encara que aquest enfocament evolucionista sobre la cultura material no és el més acceptat a l'Arqueologia o l'Antropologia, el museu ha preservat la seva organització original. Així, l'exposició de molts exemples d'un tipus particular d'eina o artefacte, que mostren les variacions històriques i regionals, és una característica inusual i distintiva d'aquest museu.

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu Pitt-Rivers
  • Baumgarten, Lothar (1993). Unsettled Objects. Edición del Guggenheim Magazine, publicado en conjunto con la exhibición "AMERICA Invention". Nova York: Solomon R. Guggenheim Museum.
  • Chapman, William Ryan (1985). “Arranging Ethnology: A. H. L. F. Pitt Rivers and the Typological Tradition.” En: George W. Stocking, Jr. (ed), Objects and Others: Essays on Museums and Material Culture. Madison: University of Wisconsin Press.
  • Cranstone, B.A.L. y Steven Seidenberg (1984). The General's Gift: A Celebration of the Pitt Rivers Museum Centenary, 1884–1984. Oxford: JASO.