Museu de la Casa de la Vila

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Museu de la Casa de la Vila
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Vajol (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Església Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 24′ 14″ N, 2° 48′ 01″ E / 42.403902°N,2.800154°E / 42.403902; 2.800154
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC20377 Modifica el valor a Wikidata

El Museu de la Casa de la Vila és una obra de la Vajol (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat al centre del poble, de planta rectangular orientat a migdia. Disposa de planta baixa i dos pisos. La major part del seu volum es troba adossat a l'església de Sant Martí, de forma que esdevé una mena de contrafort per gairebé tota la zona de migdia del temple (fins i tot compten amb un mateix tipus de ràfecs de quatre fileres). L'accés a la segona planta del museu és exterior, i es fa mitjançant una llarga escala de pedra de dos trams. L'aparell és de pedra i pedruscall, encara que es fa notar la utilització de grans carreus, alguns ben treballats, a les cantonades i els emmarcaments de les obertures. Malgrat no disposar d'elements que ens indiquin un caràcter defensiu, cal comptar que aquests deurien existir en el seu temps, doncs la construcció s'aixeca en un clau estratègic del poble, al costat de l'església i formant part del nucli més antic de la Vajol.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu de la Casa de la Vila
  1. «Museu de la Casa de la Vila». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 9 maig 2020].