My American Wife

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMy American Wife

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióSam Wood Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJesse Louis Lasky Modifica el valor a Wikidata
GuióMonte M. Katterjohn Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFamous Players-Lasky Corporation Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1922 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0013417 Letterboxd: my-american-wife-1922 Allmovie: v103288 AFI: 10881 TMDB.org: 486121 Modifica el valor a Wikidata

My American Wife és una pel·lícula muda de la Famous Players-Lasky dirigida per Sam Wood i protagonitzada per Gloria Swanson i Antonio Moreno.[1](REF1) Basada en la novel·la homònima d’Hector Turnbull, la pel·lícula es va estrenar el 31 de desembre de 1922.[2] Es considera una pel·lícula perduda.[3]

Argument[modifica]

Manuel La Tessa, fill d'una família benestant argentina coneix assisteix a una cursa i allí coneix la propietària del cavall guanyador, una jove de Kentucky que es diu Natalie Chester. Manuel fa una festa en honor seu on ella és insultada per un dels convidats, Pedro De Grossa, per lo que Manuel l’aterra a cops. Pedro, el pare del qual és, Carlos De Grossa, una figura poderosa en la política del país, desafia Manuel a un duel. El pare però, per evitar que el seu fill prengui mal, contracta Gómez per tal que pari una emboscada i mati Manuel d’un tret. Aquest queda malferit i Natalie el cuida. La seva mare Donna Isabella La Tessa no veu amb bons ulls la jove americana i li demana que se'n vagi. Natalie està enamorada d’en Manuel i busca descobrir qui va disparar durant el duel. Finalment descobreix el que ha passat i suborna a Gomez per tal que tothom conegui el que ha passat. Això arruïna les possibilitats que Pedro sigui escollit senador i marxa del país. Manuel ocupa el seu seient i accepta participar en el govern del país amb l'ajuda de Natalie, que ha esdevingut la seva esposa americana.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «My American Wife». Exhibitor Trade Review 13, 7, 13-01-1923, pàg. 376.
  2. Welsch, Tricia. Gloria Swanson: Ready for Her Close-Up (en anglès). Univ. Press of Mississippi, 2013-08-21, p. 441-442. ISBN 978-1-61703-750-4. 
  3. «My American Wife» (en anglès). American Silent Feature Film Survival Database, 05-01-2017. [Consulta: 9 novembre 2021].

Enllaços externs[modifica]