Vés al contingut

NTPassword

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
NTPassword

NTPassword és un programari utilitzat per la recuperació de la contrasenya de qualsevol usuari del sistema Windows. Suporta versions de NT3.5 a Windows 8.1, també 64 bits i les versions del servidor (com ara les de 2003, 2008 i 2012).

No és necessari saber la contrasenya antiga per generar-ne una de nova.

l'NTPassword treballa offline, per tant, no cal que l'usuari estigui connectat a Internet. Així doncs, ha d'apagar l'ordinador i inserir un CD o un USB per poder realitzar la recuperació de la contrasenya.

També hi ha un editor de registre i altres utilitats de registre que treballen amb els sistemes linux i unix.[1]

Procès[modifica]

Windows emmagatzema la seva informació d'usuari, incloent les versions encriptades de les contrasenyes, en un arxiu anomenat 'sam', normalment trobat en: /windows/system32/config. Aquest arxiu és una part del registre, en un format binari anteriorment no documentat i difícilment accessible.

També proporciona un codi de font plena i complexions binàries de les eines per permetre que els usuaris l'utilitzin mentre realitzen altres tasques. A més, està disponible en format de documentació del registre.[1]

Mr. Robot[modifica]

A l'episodi 8 de la segona temporada de la sèrie Mr. Robot, un personatge utilitza aquesta eina per "apedaçar" (de l'angès patch) l'ordinador d'un altre.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Offline NTPassword & Registry Editor» (en anglès). pogostick.net, 02-08-2008. [Consulta: 18 novembre 2017].
  2. Collins, Sean T. «‘Mr. Robot’ Season 2, Episode 8: A Shock to the System» (en anglès). The New York Times, 24-08-2016. ISSN: 0362-4331.