Oli d'Abramelín

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'oli d'Abramelín és una suposada substància màgica usada en alguns rituals de l'ocultisme. El seu nom ve de El llibre d'Abramelín, on es descriu la seva preparació i efectes i s'afirma que deriva de l'oli sant que Moisès va usar per a les uncions.[1] També apareix descrit en tradicions de la càbala.

Preparació[modifica]

La recepta concreta varia segons la tradició, però la majoria d'ingredients són comuns: mirra, oli d'oliva, canyella i càlam. Ingredients específics, que només apareixen en alguns llibres màgics, són arrel de zingiberàcia o cannabis. Cada ingredient té un caràcter simbòlic i s'ha de barrejar seguint la proporció exacta consignada al llibre font, mentre es consagra i es deixa en un recipient sota un altar perquè activi els seus poders màgics. Llavors s'aplica al front del mag, perquè il·lumini la seva raó i pugui accedir al món ocult.

Efectes[modifica]

Els suposats efectes de l'oli màgic són diversos. D'una banda potencien tots els rituals, encanteris o meditacions que dugui a terme la persona ungida amb ell, pel seu caràcter sagrat. De l'altra, poden activar els sentits, fer que el mag voli o es faci invisible i ajuda a localitzar tresors o objectes amagats.

Referències[modifica]

  1. Crowley, Aleister. Magick: Book 4. York Beach, Me. : S. Weiser, 1997.