Vés al contingut

Orde de Juliana de Norwich

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ordeOrde de Juliana de Norwich
TipusMonàstic doble
Nom oficial llatíOrder of Julian of Norwich
SiglesO.J.N.
HàbitTúnica negra, escapulari blau cobalt; les monges, a més: vel negre amb banda blava a la vora; toca blanca
ObjectiuVida contemplativa, treball manual i intel·lectual i pregària
Fundació1985, Norwich (Connecticut, Estats Units) per John-Julian Swanson
ReglaThe costumary of the order
PatronsJuliana de Norwich
Fundacions destacadesWaukesha (Wisconsin)
Fundacions a terres de parla catalanaNo n'hi ha
Lloc webhttp://www.orderofjulian.org

L'Orde de Juliana de Norwich és un orde monàstic doble, de monjos i monges, de l'Església Episcopal, branca de l'anglicanisme. Els seus membres posposen al nom les sigles O.J.N.

Història[modifica]

Fou fundat a Norwich (Connecticut) en 1985 per John-Julian Swanson, per renovar la tradició contemplativa i mística en l'espiritualitat anglicana. Per això es trià la figura de la mística medieval Juliana de Norwich, venerada com a santa per l'anglicanisme. És un orde doble, amb homes i dones, que viuen en semiclausura i dedicats a la contemplació, la pregària i el treball manual (de manteniment de l'edifici i conreu dels camps) i l'estudi. Circumstancialment ajuden els pastors de la parròquia. Fan vots solemnes: a més dels tradicionals de pobresa, castedat i obediència, fan un quart vot de pregària.

La regla, Costumary, es basa en la tradició monàstica i s'inspira en les dels benedictins, cartoixans, saleses i altres ordes religiosos.

Activitat i difusió[modifica]

Compta amb una comunitat, avui (2011) a Waukesha (Wisconsin), on viuen set monges i quatre monjos. La comunitat s'amplia amb uns 200 oblats i laics associats, que volen participar del carisma de la mística i la contemplació a les parròquies.

Enllaços externs[modifica]