Organització Popular d'Alliberament de Tamil Eelam

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióOrganització Popular d'Alliberament de Tamil Eelam
Dades
Tipusorganització política Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1980
FundadorUma Maheswaran (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Organització Popular d'Alliberament de Tamil Eelam (People's Liberation Organisation of Tamil Eelam, PLOTE) fou un partit polític i militar tàmil de Ceilan fundat el 1980, dirigit per Karthiragamar Uma Maheswaran àlies Mukundan que havia estat anteriorment president dels Tigres d'Alliberament de Tamil Eelam (1977-80) però havia abandonat l'organització per diferències amb el seu líder.

El 19 de maig de 1982 a l'estació de Madras es van trobar Karthiragamar Uma Maheswaran i el seu lloctinent Jotheeswaran d'un costat i V. Prabhakaran i Raghavan àlies Sivakumar, del LTTE, i es van disparar. Jotheeswaran fou ferit i Maheswaran va sortir il·lès i va fugir. Pirabhakaran i Sivakumar foren arrestats. Maheswaran fou arrestat el 25 de maig de 1982. Tots foren alliberats sota fiança l'agost.

Després d'això el partit va començar a perdre força degut a la criminalització de les seves activitats, als mètodes de direcció i a l'hostilitat del LTTE. Uma Maheswaran fou assassinat el juliol de 1989 segons es creu per membres de l'organització.

L'organització va desaparèixer i les seves restes van passar sota control de l'aparell de l'estat singalès i van cooperar en alguns atacs a civils tàmils, mantenint el nom del partit com un element útil pel govern, sota la direcció de Dharmalingam Sidarthan