Vés al contingut

PC Tools

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
PC Tools

Tipusutilitat Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial
1986 Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuDOS Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Central Point Software (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

PC Tools va ser un programari d'utilitats venut per Central Point Software, inicialment com a gestor de fitxers per a l'Apple II, encara que més tard arribaria a ser molt popular dins l'entorn de MS DOS.

PC Tools va sortir, al juny de 1981, per a l'Apple II amb el nom "Copy II plus"[1] com emulació del gestor de fitxers que venia de fàbrica amb l'Apple ///, que havia trencat els motlles establerts en treure's del magí la idea de partir la pantalla en dues meitats, "directori origen" / "directori destí".

Les característiques del PC Tools van evolucionar al llarg de la seva vida. La primera versió 1.0 per a MS DOS (1986) només permetia copiar, moure, esborrar, analitzar fitxers, però era especialment interessant per a recuperar fitxers esborrats.

Una de les últimes versions (la 7.0) incorporava un antivirus, una eina de còpia de seguretat, un editor de discos, una eina de xifrat, un petit gestor de base de dades.

El 1994, Central Point Software va ser comprat per la companyia Symantec, que comercialitzava el seu famós rival Norton Utilities fet que propiciaria que PC Tools acabés caient al forat de l'oblit de la Història dels Computadors.

Gestors de doble panell[modifica]

Referències[modifica]

  1. The pc museum
  2. InfoWorld Media Group, Inc.. «InfoWorld» p. 36–, 07-07-1986. [Consulta: 17 maig 2012].
  3. Total Commander (a.k.a. Windows Commander) WineHQ app db