Parc de Choisy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaParc de Choisy
Imatge
TipusJardí públic Modifica el valor a Wikidata
Epònimavenue de Choisy (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativa13è districte de París (França) Modifica el valor a Wikidata
Map
 48° 50′ N, 2° 22′ E / 48.83°N,2.36°E / 48.83; 2.36
Activitat
Creació1937 Modifica el valor a Wikidata

El parc de Choisy, també anomenat square de Choisy, és un jardí públic situat al 13è districte de París, prop del barri barri xinès. Està limitat pel carrer del Docteur Magnan - una de les seves entrades és davant la Ciutat escolar Claude Monet -, així com pels carrers Charles Moureu, George Eastman i per l'avinguda de Choisy de la qual treu el nom.

Entre 1985 i 1990, al parc s'hi podia veure una escultura metàl·lica monumental de Richard Serra titulada Clara-Clara.

Particularitats[modifica]

  • Igualment prop de l'avinguda de Choisy, s'aixeca un Cedre de l'Atles, anomenat "Arbre de la Llibertat" i plantat el 1939 en commemoració del cent-cinquantè aniversari de la Revolució Francesa. És catalogat com a "Arbre remarcable de França" a causa de les seves dimensions, 25 metres d'alçada i 3,50 de diàmetre.
  • Al carrer George Eastman, sobre una part de l'antiga fàbrica de gas, es troba la Fundació George Eastman, un edifici de maons vermells construït el 1937 per l'arquitecte Édouard Crevel (1880-1969). Va ser una donació de l'industrial americà inventor de Kodak per tal de vigilar la higiene dental dels nens del barri, funció que encara du a terme en el present (2012), per bé que compartint l'edifici amb dos laboratoris municipals. Carlo Sarrabezolles (1888-1971) en concebé les decoracions interiors (cinc medallons de bronze representant el nen en les seves activitats vitals: el son, l'àpat, el joc, l'estudi i la música) i exteriors (dos grans medallons al·legòrics, dels quals un representa Amèrica que ofereix l'Institut dental a França).

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Parc de Choisy