Pas cobert als carrers Vilanova i Agoders

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Pas cobert als carrers Vilanova i Agoders
Imatge
Dades
TipusPassatge Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii Inici
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud375 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTàrrega (Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Vilanova - c. Agoders
Map
 41° 38′ 49″ N, 1° 08′ 29″ E / 41.647003°N,1.141275°E / 41.647003; 1.141275
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC29919 Modifica el valor a Wikidata

Pas cobert als carrers Vilanova i Agoders és una obra de Tàrrega (Urgell) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un pas cobert que fa punt de comunicació entre el carrer Vilanova i el carrer Agoders de Tàrrega. És destacable per la seva llargada, profunditat, estretor i una innovadora via inclinada. Aquest pas travessa un habitatge situat a la part superior el qual comunica també amb el carrer Agoders i el carrer Vilanova. Per tant, les forces que ha de suportar la coberta d'aquest pas són moltes, per això ens trobem amb un embigat format per massisses bigues de ferro que van col·locades en sentit horitzontal unint els dos murs laterals. Aquests murs són formats per carreus de pedra irregulars parcialment arrebossats, en els quals s'obren un parell de petites portes. Cal destacar que els dos extrems d'aquest pas són totalment diferents arquitectònicament: per una banda, la que dona al costat del c/ Vilanova, s'observa una biga més de les que componen la coberta de pas. En canvi, en l'altra banda, la que s'encara al carrer Agoders, s'hi troba un magnífic arc rebaixat format per carreus de pedra regulars, perfectament tallats que descansen en dos brancals o muntants a banda i banda.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pas cobert als carrers Vilanova i Agoders
  1. «Pas cobert al carrer Vilanova - carrer Agoders». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 gener 2017].