Passeig de Mar Manuel Puigvert

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Passeig de Mar Manuel Puigvert
Imatge
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX, XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCalella (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPg. del Mar. Calella (Maresme)
Map
 41° 36′ 47″ N, 2° 39′ 45″ E / 41.61319°N,2.66256°E / 41.61319; 2.66256
IPA
IdentificadorIPAC: 8430

El Passeig de Mar Manuel Puigvert és una obra del municipi de Calella (Maresme) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una urbanització de balustrades i escalinates, amb elements decoratius que separen el passeig de la platja i de la via del tren. Projectats en plena dictadura d'en Primo de Rivera, com ho foren l'escorxador i el mercat, per en J. Martorell i Tarrats. Utilització d'elements de decoració, com per exemple, els obeliscs, molt d'acord amb l'estètica de la nova conjuntura política.[1] L’inici es troba a prop de l'estació de tren. D’aquesta zona surten tres camins separats per arbres i quan arriben al restaurant la Gàbia passen a ser un camí. El pont de la riera forma part del passeig i a partir d’aquest es bifurca en dos camins, un per a peatons i un altre per a bicicletes. S’acaba a prop de la piscina municipal Dorly Strobl.

Història[modifica]

L'actual passeig fou construït a mitjans de 1927, promogut per l'alcalde J. Dalmau i dedicat a l'alcalde més popular, Manuel Puigvert, "Soques", qui fou l'iniciador des de mitjans del s. XIX, la urbanització del passeig. A l'obra definitiva s'amplià la superfície de l'espai arbrat. La inauguració fou simultània a la del nou escorxador, el mercat i la reforma del far del Cap- Aspre.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Passeig de Mar Manuel Puigvert». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 22 juny 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Passeig de Mar Manuel Puigvert