Vés al contingut

Passejada amb barret

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentPassejada amb barret
Imatge
VII Passejada amb barret 2011
Interval de temps2005 Modifica el valor a Wikidata - 
LocalitzacióBarcelona Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

La Passejada amb barret és un esdeveniment cultural popular que porta una dècada invitant a tothom que vulgui a passejar-se amb barret per Barcelona. És una manera de donar la benvinguda a la primavera amb un barret ja sigui nou com a antic o usat. Organitzat per les capelleres barcelonines Nina Pawlowsky i Cristina de Prada,[1] l'esdeveniment està inspirat en el concepte americà de la Easter Parade que és particularment popular a la ciutat de Nova York, on tradicionalment el diumenge de Pasqua es tanca al trànsit un tram gran de la 5a Avinguda perquè la gent surti a passejar amb barret.[2]

La primera edició de la Passejada es va celebrar l'any 2005 i ha anat guanyant en popularitat amb el transcurs dels anys, arribant a sis-cents participants en 2012.[3] Se celebra normalment el diumenge següent al diumenge de Pasqua (però si coincideix amb un altre festiu es canvia la data) i el recorregut és per Rambla de Catalunya, començant per la Diagonal.

Referències[modifica]

  1. «XII Passejada amb barret» (en castellà), 2016. [Consulta: 4 abril 2020].
  2. «Barcelona se pone el sombrero» (en castellà). La Vanguardia, 20-04-2009. Arxivat de l'original el 3 de març 2016. [Consulta: 4 abril 2020].
  3. «Passejada amb barret per la ciutat» (en castellà). La Vanguardia, 04-04-2013. [Consulta: 4 abril 2020].

Enllaços externs[modifica]