Vés al contingut

Plantilla:Article juny 22

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Interior de la basílica de San Lorenzo (Florència) on s'aprecia la situació dels púlpits

Els púlpits de San Lorenzo o trones de San Lorenzo van ser les obres escultòriques que van concloure l'activitat artística de Donatello. Estan fets en bronze i anaven destinats a la basílica de San Lorenzo (Florència). Les obres es van iniciar el 1460 i Donatello es va fer càrrec de la planificació i el disseny, mentre que el treball, el va realitzar amb l'ajut de nombrosos ajudants, entre els quals van destacar Bartolomeo Bellano i Bertoldo di Giovanni.

El Púlpit de la Resurrecció (Pulpito della Resurrezione) es creu que va ser el primer de ser acabat, i és lleugerament més gran que els altres; la mida de l'obra és de 292 cm de longitud i 123 cm d'altura, si s'exclouen les columnes sobre les quals se suporta.

El Púlpit de la Passió (Pulpito della Passione) va ser probablement el segon de ser realitzat i, per tant, la col·laboració dels ajudants va ser més important. És lleugerament més petit que el púlpit de la Resurrecció, amb unes mides de 280 cm de longitud i 137 m d'altura, sense comptar les columnes.