Portal:Còmic/setembre/27

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Shooter, 1982
Jim Shooter és un editor i guioniste de còmics estatunidenc nascut el 1951 que ha treballat en DC Comics i Valiant Comics, per bé com és recordat per la seua controvertida etapa com a editor en cap de Marvel Comics del 1978 al 1987, durant la qual l'editorial publicà algunes de les històries més reconegudes de l'època, a més del crossover Secret Wars i la línia editorial New Universe. Durant la seua direcció reeixiren artistes jóvens com Walter Simonson, John Byrne, Frank Miller o Chris Claremont, i Shooter mateix contribuí a desenrotllar l'imaginari de les sèries G.I.Joe, Rom the Space Knight i The Transformers, inspirades en llicències de joguets.
Burns, l'any 2009
Charles Burns és un autor estatunidenc nascut el 1955, cèlebre per les seves còmics de terror de meticulós estil. A Catalunya, la seva obra ha estat editada per Ediciones La Cúpula. Entre els seus primers treballs, destaquen les seves il·lustracions per fanzines i revistes com Sub Pop i Another Room Magazine, però el seu salt a la fama no arribaria fins a 1982, en què començaria a publicar la seva sèrie El Borbah, sobre un investigador privat, a la revista d'avantguarda RAW, fundada un parell d'anys abans per Françoise Mouly i Art Spiegelman. Entre 1993 i 2004, Burns va realitzar els dotze lliuraments de la seva novel·la gràfica Black hole. Sis anys després, va publicar la seva següent obra d'envergadura: X'ed Out.
Altres efemèrides
Sophie Crumb (n. 1981) · Zhang Leping (m. 1992) · Horacio Sandoval (n. 1971) · Romano Scarpa (n. 1927) · Paul Reinman (m. 1988)