Portal:Catalunya del Nord/Titular

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvingut al Viquiportal de la Catalunya del Nord de la Viquipèdia. Aquest portal està pensat com a pàgina principal per a aquells interessats en assumptes relacionats amb la Catalunya Nord. Des d'aquí podeu accedir fàcilment a diferents articles relacionats amb la Catalunya Nord, organitzar les tasques pendents o afegir un article a la llista d'articles sol·licitats.

La Catalunya del Nord, tradicionalment part del Principat de Catalunya i des del 7 de novembre de 1659 annexionat a França, és un territori que es declara culturalment català[1] i on, des del 10 de desembre del 2007, el català és co-oficial amb el francès[1]. A més a més, és l'únic territori de parla catalana on el govern reconeix oficialment els Països Catalans[2].

La Catalunya Nord comprèn el Rosselló, del Conflent, del Vallespir, del Capcir i de l'Alta Cerdanya i, en un sentit administratiu, la Fenolleda occitana. Es conforma administrativament com el departament francès Pirineus Orientals (66) i és governat pel Consell General dels Pirineus Orientals amb capital a Perpinyà; alhora forma part de la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló. Amb 426.000 habitants, representa un 3,1% de la població total dels Països Catalans.