Portal:Música/2021/morts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Morts[modifica]

El 16 de gener faltà a València la compositora bonaerenca Claudia Montero; el 17, el guitarriste barceloní Joan-Eloi Vila; el 18, el compositor manresà Josep Maria Mestres Quadreny; el 21, el multiinstrumentiste sallentí Jordi Fàbregas i Canadell, fundador del Tradicionàrius i El Pont d'Arcalís; el 24, la ballarina barcelonina Carme Mechó i Cunillera; el 29, la cantautora en judeocastellà Flory Jagoda; el 31, l'artista barcelonina Alicia Tomás Jiménez.

El 2 de febrer morí la soprano txeca Libuše Domanínská; el 20, el divulgador valentí Octavio Hernández Bolín; el 27, el compositor pobler Antoni Caimari i Alomar.

El 2 de març morí la violoncel·lista anglesa Anna Shuttleworth; el 6, la soprano perpinyanenca Renée Doria; el 17, el compositor cinematogràfic Antón García Abril.

El 24 d'abril traspassà el compositor Shunsuke Kikuchi, autor dels opening de diversos anime; el 28, l'organiste neerlandés Liuwe Tamminga; el 29, el director polonés Kazimierz Kord.

el 14 de maig, la compositora estoniana Ester Mägi; el 15, la soprano estatunidenca Mildred Allen; el 19, el director austríac Martin Turnovský; el 26, la coreògrafa genovesa Luciana Novaro; el 27, la ballarina Violetta Elvin.

El 5 de juny, el sardaniste mataroní Joaquim Tristany i Gual i la també ballarina Lucette Aldous; el 20, la violinista i directora novaiorquesa Jeanne Lamon; el 25, el compositor barceloní Lluís Albert i Rivas. El 13 de juliol, el musicòleg mallorquí Joan Parets Serra; el el 27, el cantautor rus Borís Mikhàilovitx Iemeliànov.

El primer de setembre, el pianiste havaner Adalberto Álvarez; el 8, el compositor londinenc Robert Prizeman, fundador de Libera; el 29, el compositor lituà Bronius Kutavičius. El primer d'octubre, el violiniste novaiorqués Raymond Gniewek; el 19, el lletriste londinenc Leslie Bricusse.

El primer de novembre, el pianiste brasiler Nelson Freire; el 5, la cantant d'òpera Joan Carlyle; el 7, el clarinetiste hongarés Bélà Kovacs; el 14, el sardaniste terrassenc Heribert Segalà i Ridameya; el 16, l'organiste occità Jean-Claude Raynaud.

El 7 de desembre morí Steve Bronski, fundador de Bronski Beat; el 9, el cantautor Ramon Muntaner i Torruella; el 18, la seiyū japonesa Sayaka Kanda; el 22, el guitarriste londinenc Robin Le Mesurier; el 29, el compositor sud-africà Peter Klatzow.


February[modifica]

March[modifica]

Hans Kinds, 74, Dutch blues rock guitarist (Cuby + Blizzards)

April[modifica]

May[modifica]

June[modifica]

July[modifica]

August[modifica]

September[modifica]