Positif (revista)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesPositif

Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipusrevista i publicació periòdica especialitzada Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguafrancès Modifica el valor a Wikidata
Data d'inicimaig 1952 Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióFrança Modifica el valor a Wikidata
EstatFrança Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Temapel·lícula Modifica el valor a Wikidata
EditorMichel Ciment Modifica el valor a Wikidata
Editor en capMichel Ciment Modifica el valor a Wikidata
EditorialActes Sud (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN0048-4911 Modifica el valor a Wikidata
OCLC473091954 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrevue-positif.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: Revue.Positif Twitter (X): RevuePositif Instagram: revue.positif Modifica el valor a Wikidata

Positif és una revista mensual francesa de cinema fundada el 1952 per quatre estudiants de Lió, entre ells Marcel Oms i Verdaguer.

Història[modifica]

Des classeurs rouges et verts.
Col·lecció de les revistes Positif i Cahiers du cinéma, als arxius de la cinemateca de Grenoble el 2019.

Positif va ser fundada el maig de 1952 per quatre estudiants del lycée du Parc a Lió.[1] El primer redactor en cap va ser Bernard Chardère. A continuació, la revista imprimeix tres mil exemplars.[1] El caràcter de la revista en els seus inicis rau en una sistematització de la revolta contra el "bonisme", el gaullisme i l'estalinisme.[2] El diari està escrit íntegrament per voluntaris.[3] Són propietaris del títol i segueixen sent independents.[3]

Se sap que Positif s'ha oposat sovint als Cahiers du cinema al començament de les dues revistes durant la dècada de 1950,[4] formant dues escoles distintes a la cinefília francesa de l'època.

La revista va ser editada per Eric Losfeld des de 1959.[5][6] Després de publicar un article sobre Orson Welles el 1963, Michel Ciment es va convertir en membre del comitè editorial de la revista. El 1966 va ser ascendit a redactor en cap, càrrec que continua ocupant avui dia.

A la dècada de 1960, amb una tirada que es va estabilitzar en 9.000 exemplars, la revista es va convertir en una revista de notícies, informació diversa i enciclopèdica.[7] A la dècada de 1970, la revista va marxar de Lió cap a París. Una sèrie de desacords puntegen aquesta dècada i soscaven la cohesió del grup d'editors.[8]

El 2012, durant els seixanta aniversari de la revista, el director de la publicació Michel Ciment afirma que la revista treu de 12.000 a 13.000 exemplars i compta amb 4.000 subscriptors.[3]

Positif ha estat impresa per diferents editorials al llarg dels anys i actualment està publicat per Actes Sud en col·laboració amb l'Institut Lumière.

Notes i referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Ràdio[modifica]

  • Jean-Pierre Pagliano, « De vrais cinglés de cinéma. Les 40 ans de la revue Positif », France Culture, 2 août 1992. Documentaire de cinq heures à base d’entretiens et d’archives retraçant l’histoire et l’identité de la revue.

Enllaços externs[modifica]