Vés al contingut

Puig Gros (Llagostera)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaPuig Gros
Localització
Entitat territorial administrativaLlagostera (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
TipusJaciment arqueològic Modifica el valor a Wikidata

El Jaciment arqueològic de Puig Gros és un jaciment en superfície situat en un suau vessant conreat, darrere la Torre de Sant Llorenç al municipi de Llagostera. on s'han trobat materials arqueològics.[1]

S'hi ha recollit un total de sis peces, destacant-ne un fragment proximal de fulla amb retoc pla i invasor bifacial, un fragment medial de gran làmina de secció trapezoïdal i retoc marginal, i un burí poligonal sobre retoc. Els dos primers útils, associats, fan pensar en un sol conjunt post-paleolític. Tot i això, no es pot descartar que les altres peces siguin del Paleolític Superior o del Paleolític.

Referències[modifica]

  1. Llinàs i Pol, Joan. «De la prehistòria a lèpoca romana. Els primers 100.000 anys d’activitat humana a Llagostera». A: Albà, Marta – Mallorquí, Elvis.. Història de Llagostera. Les claus del passat. Ajuntament de Llagostera, 2010, p. 72. ISBN 978-87-937089-4-8. 

Bibliografia[modifica]

  • Les comarques Gironines: Del Paleolític als Visigots. Pere Cantón Playà. Diputació de Girona, Associació Arqueològica de Girona. 2001.

Vegeu també[modifica]