Resolució 113 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 113 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/113 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:722)
 11Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació4 abril 1956 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa qüestió palestina

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 113 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada per unanimitat el 4 d'abril de 1956, després de recordar resolucions passades on es va demanar al Cap de Gabinet de l'Organisme de les Nacions Unides per la Vigilància de la Treva a dur a terme determinats passos específics per reduir les tensions al llarg de les línies d'armistici, el Consell va observar amb profunda preocupació que els passos proposats no s'han dut a terme. El Consell va considerar que la situació podria posar en perill el manteniment de la pau i la seguretat internacionals i va demanar al Secretari General de les Nacions Unides que estudiés els diversos aspectes de compliment del compliment dels quatre Acords General d'Armistici.

El Consell va demanar llavors que el Secretari General, juntament amb el Cap d'Estat Major, disposi l'adopció de mesures que creguin que reduirien les tensions al llarg de les línies de demarcació de l'armistici, com ara la retirada de forces, la llibertat de circulació dels observadors de l'ONU i l'establiment d'acords locals per a la prevenció d'incidències i la ràpida detecció de qualsevol violació dels Acords d'Armistici. El Consell va instar les parts de l'Acord General d'Armistici a cooperar amb el Secretari General en l'aplicació d'aquesta resolució i va demanar al Secretari General que informés al Consell dins d'un mes.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 113 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.